Mainos

Savonlinnan oopperajuhlat vierailee Chilessä

Savonlinnan oopperajuhlat vierailee ensi viikolla Chilen pääkaupungissa Santiagossa. Viemisinään Oopperajuhlilla on suuren suosion saavuttanut Verdin Macbeth. Teos toteutetaan yhteistyössä Santiagon Teatro Municipalin kanssa. Orkesteri ja pääosa kuorosta ovat paikallisia, noitakuoro ja toinen solistimiehitys Savonlinnan oopperajuhlilta.

Kaikkiaan Chileen on matkannut nelisenkymmentä Savonlinnan oopperajuhlien työntekijää. Matkakuluja on peitetty sponsorien rahoituksella.

-Ilman sponsoria meillä ei tällaiseen varaa olisikaan. Valtio ei tähän suostunut panostamaan, Savonlinnan oopperajuhlien johtaja Jan Hultin toteaa.

Sen sijaan Chilen valtio tukee Teatro Municipalin vastavierailua Savonlinnan oopperajuhlille kesällä.

Kaukainen vierailu on herättänyt kiinnostusta Santiagossa. Teatro Municipalin johtajan Andres Rodriguezin kertoman mukaan Chilen lehdissä on julkaistu melkeinpä päivittäin artikkeleita harvinaisesta kulttuurivaihdosta. Savonlinnaa ja Suomea on tehty näyttävästi tutuksi tiedotusvälineissä. Liput Macbethin kuuteen esitykseen ovatkin tehneet hyvin kauppansa jo kuukausia sitten. Maanantainen ensi-ilta on Chilen suurimman päivälehden El Mercurion ostama yksityisnäytös. Toinen ja varsinainen yleisön ensi-ilta on torstaina.

-Ensin Rodriguez toivoi, että tekisimme Kohtalon voiman Teatro Municipalissa, koska se on ooppera, jota he itse eivät tee. Mutta kun hän näki Macbethin Savonlinnassa, hän halusikin ehdottomasti sen, Hultin kertoo.

Jan Hultinin mielestä vierailuilla on Oopperajuhlille kolme merkitystä. Henkilöstö saa hyvää koulutusta, kun se oppii toteuttamaan oopperoita erilaisissa olosuhteissa, vierailu palauttaa oopperalle niitä investointeja, joita se on produktioon pannut ja kolmanneksi vierailu on hyvää markkinointia niin Savonlinnan oopperajuhlille kuin koko Suomelle.

Savonlinnan oopperajuhlien tavoite on tehdä 2-3 vierailua vuodessa. Tänä vuonna juhlat matkaa Chilen lisäksi elokuussa Tanskaan, jossa se esittää Lentävän hollantilaisen ja marraskuussa Singaporeen Turandot'n kera.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.