Mainos

Savonlinnan juomavesi puhdistumassa

Savonlinnalaisia vaivannut vesiongelma on poistumassa. Viranomaisten mukaan vesijohtovesi on palautunut normaaliksi keskusta-alueella. Eilisiltana ja tänä aamuna vedessä esiintyi pieniä väri- ja makuhaittoja enää lähinnä vain Kellarpellon, Pihlajaniemen ja Nätkin alueella. Näillä alueilla jatkettiin edelleen vedenjakelua säiliöautoista.

Savonlinnan vesi- ja viemärilaitoksen käyttömestarin Teijo Brunoun mukaan vedenkäyttökielto on kumottu osittain siten, että vettä voi käyttää pääosassa verkostoa. Asukkaita on kuitenkin pyydetty seuraamaan edelleen veden väriä ja makua.

Viranomaiset ottivat aamulla vesinäytteitä niistä kohteista, joiden vesi oli heikkoa vielä eilen. Tulokset valmistunevat alkuillasta, minkä jälkeen päätettäneen vedenkäyttökiellon mahdollisesta purkamisesta.

Savonlinnan vesijohtovesi asetettiin käyttökieltoon sunnuntaina, koska verkostoon pääsi rautapitoisuudeltaan raja-arvot ylittävää vettä vedenpuhdistusprosessissa sattuneen häiriön vuoksi. Vesijohtoveden käyttökielto koski noin 24 000 vedenkäyttäjää.

Viranomaisten tietoon ei ole tullut veden aiheuttamia terveyshaittoja.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.