Mainos

Savonlinnan Balettijuhlat pelastui talouskriisistä

Kolmannet Savonlinnan Balettijuhlat järjestetään taloudellisista vaikeuksista huolimatta aiotulla tavalla kesäkuun alussa Olavinlinnassa.

Balettijuhlien johto vakuutti tänään Savonlinnassa pitämässään tiedotustilaisuudessa, että juhlien taloudellinen tilanne on saatu korjatuksi yksityishenkilön lainaamalla rahasummalla, joten juhlien järjestelyille ei ole enää mitään estettä.

Akuuttiin tarpeeseen 83 000 euroa lainaa Tokmanni-osakeyhtiön omistaja, pohjoiskarjalainen Kyösti Kakkonen. Balettijuhlien valtuuston varapuheenjohtajana Kakkonen luottaa siihen, että Savonlinnan kaupunki lähtee mukaan tukemaan juhlia tarvittavalla summalla. Näillä näkymin asia etenee kaupunginvaltuustossa ensi tiistaina.

Juhlien talousvaikeudet kiristyivät, kun kaksi merkittävää sponsoria päättikin vetäytyä hankkeesta ja samaan aikaan Venäjän Bolshoi-teatteri odotti esiintymispalkkionsa ensimmäistä erää. Näin vaarana oli, että koko vierailu Savonlinnaan olisi peruuntunut ja siten kolmen viikon päähän sijoittuvat juhlat olisivat jääneet pitämättä.
Juhlien lipuista on myyty ennakkoon noin puolet.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.