Mainos

Savonlinna yksityistää teatterinsa

Savonlinnan kaupunginvaltuusto tukee teatteritoimintaa kolmen vuoden ajan. Aikataulullisesti tavoitteena on toteuttaa teatterin yksityistäminen ensi vuoden alusta.

Savonlinnan kaupunginteatterin hallintomalli muutetaan yhdistyspohjalle. Lisäksi Savonlinnan kaupunginvaltuusto päätti tukea teatteritoimintaa kolmen vuoden ajan. Päätös syntyi äänestyksellä. Kaupunginhallituksen esitys oli, että kaupunki sitoutuu tukemaan teatteria nykytasolla viiden vuoden ajan.

Teatterinjohtaja Tiina Luhtaniemi on tyytyväinen yksityistämispäätökseen. Hän uskoo muutoksen vähentävän byrokratiaa ja sitä kautta jäävän enemmän aikaa päivittäiseen teatterin johtamistyöhön. Lisäksi hän on iloinen siitä, että jatkossa teatteri saa valtionosuudet korvamerkittynä.

- Päätös tuo joustavuutta toimintaan ja esimerkiksi rekrytointeihin. Se, että kaupunki sitoutuu olemaan mukana toiminnassa ensimmäisten vuosien ajan, on meille erittäin tärkeää, sanoo Luhtaniemi kaupunginvaltuuston maanantai-iltaisesta päätöksestä.

Aikataulullisesti tavoitteena on toteuttaa teatterin yksityistäminen ensi vuoden alusta. Takarajaksi on asetettu elokuun alku 2007.

Savonlinnan kaupunginteatterissa kävi viime näytäntökaudella yhteensä vajaat 19 000 katsojaa. Katsojaluvut nousivat viime näytäntökaudella runsaalla kahdeksallatuhannella kävijällä ja teatterisalin käyttöaste on hyvässä nousussa.

- Viimeksi käyttöprosentti oli tätä luokkaa 2000-luvun alussa, kertoo Luhtaniemi.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.