Mainos

Savon Voimalta 19,5 miljoonan ylimääräinen osinko

"Kyseessä on valtakunnallisesti ainutlaatuinen, savolainen energiamenestystarina".

Maakunnallinen energiayhtiö Savon Voima jakaa 19,5 miljoonan euron ylimääräisen osingon omistajalleen Savon Energiaholdingille.

Omistajayhtiö käyttää rahat Savon Voiman osakkeiden ostoon liittyvän lainan maksuun, mikä parantaa tulevaisuudessa merkittävästi omistajakuntien saamia osinkoja.

Savon Energiaholdingin omistaa 25 kuntaa. Savon Voiman mukaan sen vakavaraisuus ja maksuvalmius säilyvät hyvänä ylimääräisen osingonjaon jälkeenkin.

Savon Energiaholdingin toimitusjohtaja Petri Kangasperko kertoo, että ylimääräisellä osingolla maksetaan Savon Voiman vähemmistöosuuden ostamiseen otetun lainan jäljellä oleva osuus kokonaan pois.Velkaa on maksettu pois nopeutetussa aikataulussa.

- Koska Energiaholding on tämän jälkeen velaton, paranee sen osingonmaksukyky merkittävästi.Tämä on varmasti myönteinen asia omistajakunnille niiden kiristyneessä taloustilanteessa, Kangasperko kertoo.

Omistajakunnat myivät vuonna 1999 Savon Voimasta 45 prosentin osuuden amerikkalaisomisteiselle TXU:lle ja sijoittivat 55 prosenttia osakkeista yhdessä omistamaansa Savon Energiaholdingiin.

Energiaholding osti vähemmistöosuuden takaisin vuonna 2003, kun TXU vetäytyi eurooppalaisilta energiamarkkinoilta. Kauppahinta oli yli 25 miljoonaa euroa halvempi kuin millä kunnat osuuden neljä vuotta aiemmin myivät. Osakkeitten ostoon Energiaholding otti 56 miljoonan euron pankkilainan, jota se on lyhentänyt Savon Voimalta saaduilla osingoilla.

Kunnat ovat saaneet vähemmistöosuuden myynnistä ja omistamansa Energiaholdingin osingoista tuloa kaikkiaan noin sata miljoonaa euroa. Toimitusjohtaja Kangasperkon mukaan kyseessä on kiistatta valtakunnallisesti ainutlaatuinen, savolainen energiamenestystarina.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.