Mainos

Savon Voima neuvottelee osakkuuksista

Savon Voima Oy:n omistajat ryhtyvät neuvottelemaan yhtiön vähemmistöosakkuudesta kiinnostuneiden yhtiöiden kanssa. Syynä on se, että Kaupunkienergia-konsernin perustaminen viivästyy valitusten takia.

Espoon Sähkö ja Kuopion Energia ovat muodostamassa yhteistä Kaupunkienergiaa. Kuopion kaupunginvaltuuston fuusiopäätöksestä on kuitenkin jätetty lääninoikeuteen kolme valitusta, jotka estävät hankkeen toistaiseksi.

Savon Voiman yhdistämistä konserniin on selvitetty kaikkien kolmen tahon asettamassa työvaliokunnassa. Savon Voiman omistajatyöryhmä ilmoitti tänään, että kun konkreettisia neuvotteluja konsernin suhteen ei voida tällä hetkellä käydä, ryhdytään selvittämään muita vaihtoehtoja yhtiön kehittämiseksi.

Kaupunkienergia-vaihtoehtoa ei kuitenkaan suljeta pois. Uusi mahdollisuus saattaa syntyä esimerkiksi silloin, jos Kuopion kaupunginvaltuuston päätöksestä tehdyt valitukset peruutetaan tai ne käsitellään oikeudessa nopeasti.

Savon Voima omistajakysymys oli esillä koko viime vuoden ajan. Yhtiötä havitteli mm. ruotsalaiskonserni Vattenfall, joka ei kuitenkaan onnistunut saamaan osake-enemmistöä.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.