Mainos

Savon Sanomat: Pelko ja turvattomuus pesiytyneet thaihieromoihin

Thaihierojat elävät asiantuntijan mukaan jatkuvassa pelossa. Hierojien pelko on yleistä ja luonteeltaan jatkuvaa, Pro-tukipisteen Helsingin yksikön johtaja Minna Huovinen kertoo Savon Sanomien haastattelussa.

Pro-tukipiste auttaa prostituoituja ja ihmiskaupan uhreja. Tukipisteen Saphaan-hankkeessa autetaan nimenomaan thaihierojia kotoutumaan Suomeen.

Turvattomuus syntyy Huovisen mukaan monista osasista.

-Seksityöläisen leiman kantaminen aiheuttaa sen, että työntekijä ei koe olevansa suojelemisen arvoinen, hän pohtii.

Vaikka kaikki thaihierojat eivät tarjoa seksipalveluja, heihin on Huovisen mukaan lyöty seksityöläisen leima. He eivät halua työskennellä yksin, koska silloin he ovat paljon helpompia uhreja ryöstäjille ja väkivallalle.

Apua ei puolestaan haeta viranomaisilta, koska yhteisö hoitaa asiat mieluummin keskenään.

Myös sisäministeriön selvitys thaihierontapaikoista tukee samaa: thai-kulttuurissa luotetaan poliisia enemmän epävirallisiin verkostoihin. Ongelmatapaukset eivät siis kiiri poliisin korviin asti.

Thaihierojiin kohdistuvasta väkivallasta ei ole olemassa tarkkoja lukuja. Sitäkään ei tiedetä tismalleen, kuinka paljon Suomessa työskentelee thaihierojia.

Keskustelu thaihierojien asemasta alkoi, kun thaihieromon pitäjä löydettiin surmattuna liikkeestään Lahden Karjalankadulta maanantaina illansuussa sen jälkeen, kun poliisille tuli useita ilmoituksia ulos kävelleestä verisestä miehestä.

Poliisi ehti ottaa kiinni ja kuulustella kaksi muuta miestä ennen kuin tavoitti oikean epäillyn maanantaina kello 23. Asunnosta takavarikoitiin tahraantuneita vaatteita.

Surmatulla oli yksi alaikäinen lapsi.

(MTV3 - Savon Sanomat)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.