Mainos

Savon Media siirtynee Keskisuomalaiselle

Jyväskyläläisen Keskisuomalaisen ympärille on syntymässä entistä voimakkaampi viestintäkeskittymä.

Keskisuomalainen omistaa nyt 49,8 prosenttia Savon Mediasta ja neuvottelee yhtiön koko osakekannan ostamisesta. Keskisuomalaisen omistus on peräisin vuodelta 1996, jolloin muodostettiin Keski-Suomen Media Oy.

Yhtiön omistusjärjestelyissä Keskisuomalaiselle annettiin optio ostaa loputkin Keski-Suomen Median osakkeet. Nämä osakkeet Keskisuomalainen voi hankkia itselleen marraskuun alkuun mennessä. Savon Median hallituksen puheenjohtaja Vesa-Pekka Kangaskorven mielestä kuitenkin riittää, että neuvottelut asiasta on käynnistetty ennen määräaikaa.

Aikataulut auki

Kangaskorpi kuitenkin tähdentää, että asia on edelleen auki ja keskeneräinen. Neuvottelut ovat edenneet hyvässä yhteisymmärryksessä, mutta hän ei halua tarkemmin ottaa kantaa aikatauluihin.

-Ajatuksena on, että pystymme turvaamaan Savon Medioiden ja Savon Sanomien toiminnan jatkossakin. Yhtiölle pyritään ratkaisussa turvaamaan työrauha ja jatkuvuus, sanoo Kangaskorpi. Sopimuksen mukaan loppujen osakkeiden lunastus tapahtuu markkinahintaan. Jos hinnasta ei päästä osapuolten kesken neuvotellen yhteisymmärrykseen asia ratkaistaan välimiesmenettelyssä.

Kangaskorven mukaan hinta on varmasti yksi neuvottelujen keskeisimmistä asioista. Hän kuitenkin painottaa myös Väli-Suomen lehtien ratkaisun myötä vahvistuvaa yhteistyötä. Kangaskorven perhe on Keskisuomalaisen suurin osakas noin kahdeksan prosentin osuudella.

Vesa-Pekka Kangaskorpi on myös Keskisuomalaisen hallituksen jäsen ja Savon Sanomien hallituksen puheenjohtaja.

Taustalla nurkkaukset

Keski-Suomen Median nimi muutettiin viime vuoden kesäkuussa Savon Mediaksi. Keskisuomalaisen lisäksi Savon Median osakkeista omistaa Ilkka-Yhtymä 16,8 prosenttia,TS-Yhtymä 11,6 prosenttia ja SanomaWSOY 21,7 prosenttia.

Keski-Suomen Media syntyi nelisen vuotta sitten, kun Savon Sanomien valtauksen torjumiseksi Sanomien johdolla aikoinaan perustettu Pro Lehdistö fuusioitiin Keski-Suomen Mediaan. Myöhemmin Savon Sanomat päätyi kokonaan Keski-Suomen Median omistukseen.

Väli-Suomen lehtikenttää hallitseva Savon Media omistaa lisäksi kokonaan myös Iisalmen Sanomat-yhtymän, Warkauden lehden, Lehtisepät, Pieksämäen lehden ja paikallisia lehtiä. Savon Media on myös Ilkka-Yhtymän merkittävä osakkeenomistaja.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.