Mainos

Sävelradio hiljenee vuodenvaihteessa

KHO:n mukaan valtioneuvoston päätös Sävelradion toimiluvan lakkauttamisesta ei ollut laiton. Sävelradio on erittäin pettynyt päätökseen, vaikka se oli odotettu. Radion alasajossa yhtiö menettää ainakin viisi miljoonaa euroa.

Korkein hallinto-oikeus on hylännyt Suomen Sävelradion valituksen radiotoimilupa-asiassa.

Uudet toimiluvat voimassa vuoden 2011 loppuun

Valtioneuvosto myönsi radiotoimiluvat kymmenelle eri taajuuskokonaisuudelle toukokuun lopussa. Sävelradio oli hakenut toimiluvalleen jatkoa, mutta uutta toimilupaa ei myönnetty.

Omistajayhtiö MTV Media valitti päätöksestä. KHO:n nyt tekemän hylkäyspäätöksen mukaan valtioneuvoston toukokussa tekemä toimiluvan hylkäyspäätös ei ollut lainvastainen.

Sävelradion toimilupa päättyy joulukuun viimeiseinä päivänä, jolloin kanava hiljenee lopullisesti.

Valtioneuvoston toukokuinen päätös Sävelradion toimiluvan lakkauttamisesta herätti kuulijoissa paljon vastustusta. Radion jatkamisen puolesta vetoavan nettiadressin on tähän mennessä allekirjoittanut kaikkiaan yli 55 000 ihmistä.

Sävelradion alasajossa menetetään 5 miljoonaa

Sävelradion ja Radio Novan toimitusjohtaja Petri Manninen sanoo, että valituksen hylkypäätös oli odotettu, mutta murheellinen.

- Tähän päätökseen varmasti nyt on tyytyminen, kun se on oikeudessa katsottu. Mutta kyllä se harmittaa, etenkin kun meillä on täällä yhtiössä monia ihmisiä, jotka jäävät työttömiksi. Ja tietysti kuulijoita unohtamatta, Manninen tiivistää.

Manninen harmittelee etenkin sitä, että Sävelradio on koko ajan kasvattanut kuulijaosuuttansa ja noussut kuulijoiltaan jo kolmanneksi suurimmaksi kaupallisen radioksi.

Manninen harmittelee myös Sävelradion lakkauttamisen aiheuttamia taloudellisia menetyksiä, jotka ovat nousemassa aiemmin arvioitua suuremmiksi.

- Takkiin jäi kyllä merkittävä summa rahaa. Olemme päätyneet sellaiseen arvioon, että tuotto-odotuksia mukaan laskien tässä on viidestä miljoonasta kuitenkin kysymys ja uskon, että se ei jää siihenkään, Manninen toteaa.

Erityisen paljon menetyksiä tulee Mannisen mukaan yrityksen alasajosta ja tuloksen alaskirjauksista.

Myös SWelcom valitti päätöksestä

Myös Sanoma WSOY:n radiotoimintayhtiö SWelcom valitti valtioneuvoston toukokuisesta päätöksestä. Valituksella yhtiö halusi turvata asemansa mahdollisessa uusjaossa siltä varalta, että Sävelradion valitus olisi mennyt läpi.

Yhtiö haki ensisijaisesti Radio Novan valtakunnallista taajuutta, mutta ei saanut sitä. Sen sijaan SWelcom sai toimiluvat kahden uuden valtakunnallisen radiokanavan käynnistämiseksi.

KHO hylkäsi SWelcomin valituksen asiasta samoin perustein kuin Sävelradio-valituksenkin.

Radio Nova jatkaa edelleen valtakunnallisena mainosrahoitteisena radiona.

(MTV3)

Lue myös:

(31.5.2006)

(7.6.2006)

(28.7.2006)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.