Mainos

Sävelradio ei saanut jatkoa toimiluvalleen

Sävelradion taajuuskokonaisuuden perii SBS Broadcastingin nuorille aikuisille suunnattu uusi kanava. Uudet toimiluvat ovat voimassa vuoden 2011 loppuun.

Liikenne- ja viestintäministeriö on päättänyt radioluvista. Suurin osa kaupallisista valtakunnallisista radiokanavista sai jatkoa toimilupaansa. Pois putoaa kokonaan vain Radio Novan viime vuonna ostama Sävelradio. Sen taajuuskokonaisuuden perii SBS Broadcastingin nuorille aikuisille suunnattu uusi kanava. Uudet toimiluvat ovat voimassa vuoden 2011 loppuun.

SanomaWSOY sai toimiluvat kahden uuden valtakunnallisen radiokanavan käynnistämiseksi. Toinen kanavista on ensisijaisesti 25-44-vuotiaille naisille suunnattu Lady FM ja toinen samanikäisille miehille suunnattu Rock FM.

Liikenne- ja viestintäministeriö päätti samalla jatkaa Radio Novan toimilupaa. Samasta taajuuskokonaisuudesta Radio Novan kanssa kamppailivat luxemburgilaisen SBS Broadcastingin uutisiin painottunut kanava ja SanomaWSOY:n Radio SW.

Yllättävä päätös

Valtioneuvoston päätös jättää Sävelradio ilman toimilupaa oli MTV Medialle täydellinen yllätys ja shokki. Yhtiön radioliiketoiminnan toimitusjohtaja Petri Manninen kertoo tyrmistyneenä ihmettelevänsä suomalaisen viestintäpolitiikan lyhytjänteisyyttä.

MTV Media sai toimiluvan Sävelradiolle noin vuosi sitten. Sävelradio työllistää erilaiset alihankinta- ja muut sopimukset mukaan lukien noin 30 henkilöä. Vakituisia heistä on kymmenkunta.

Myös MTV Median toimitusjohtaja Pekka Karhuvaara on erittäin pettynyt päätökseen.

- Sävelradion kuuntelijaluvut nousivat voimakkaasti ja kanava saatiin tappiolta voittoisaksi tämän vuoden aikana. Nyt sitten tämä toimilupa otetaan pois. Kyllä se on suuri sääli ja meille erittäin paha isku radiopuolella, Karhuvaara toteaa.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.