Mainos

Savander: Salo voi olla ylpeä voimasuhteistaan

Laajojen irtisanomisten ohella Nokia käynnistää maailmanlaajuiset suunnitelmat älypuhelintensa asiakaskohtaisesta räätälöinnistä.

Nokialle jää kaksi räätälöintiyksikköä niin Amerikkaan, Eurooppaan ja Lähi-itään kuin Aasiaankin. Euroopan ja Lähi-idän asiakkaista kilpailevat jatkossa Nokian Salon ja Unkarin Komaromin tehtaat. Kummassakin tuotanto loppuu, jäljelle jää tuotteiden räätälöinti.

Räätälöinti tarkoittaa sitä, että puhelimiin asennetaan kullekin markkinalle ja operaattorille sopivat ohjelmistot ja myyntipakkaukset. Eri markkina-alueille tulee erikieliset käyttöohjeet ja puhelimissa on valmiina eri maiden palveluntarjoajien ohjelmistoa. Esimerkiksi Suomeen tulee suomenkielisiä palveluita suomalaisilta sisällöntuottajilta, muun muassa mediataloilta.

Nokian Markets-yksikköä johtajan Niklas Savanderin mukaan on vielä auki, miten työnjako Salon ja Unkarin Komaromin tehtaan kesken menee. Niiden vastuulle tulee jatkossa koko Euroopan, Venäjän ja Lähi-idän älypuhelinten ja pakkausten räätälöinti. Työnjatko paljolti ratkaisee, mikä on työvoiman tarve kummassakin tehtaassa.

– Nyt käynnistämme suunnittelun siitä, mitä alueita tehtaat palvelevat ja mitä tuotteita niissä räätälöidään, Savander sanoo MTV3 Uutisten haastattelussa.

"Salolla merkittävä rooli Nokian tulevaisuudessa"

Savanderin mukaan Unkarin tehtaan isompi koko ei automaattisesti tarkoita, että se saisi isomman siivun Euroopan markkinoista.

– Voimasuhteissa pitää katsoa muutakin kuin vain massaa. Toimintatapa joka me nyt pannaan räätälöinnissä käyntiin on enemmän kiinni nopeudesta, ja Salon voimasuhteet tässä minusta ovat kahdenlaiset, toisaalta moni näistä toimenpiteistä ja prosesseista on kehitetty nimen omaan täällä Salon tehtaalla, ja toisaalta Salolla on se lisäetu, että meidän älypuhelinten tuotekehitys on myös täällä - siinä suhteessa salolaiset voivat olla ylpeitä voimasuhteestaan moniin muihin paikkoihin, Savander sanoi.

Kysyttäessä onko Salon tehdas pystyssä vielä vuonna 2015 Savander vastasi näin:

– Meillä on yrityksessä vastuu, että kilpailukyky säilyy jokaisella hetkellä. Tällä hetkellä uskomme meidän omaan strategiaan, jossa Salolla - sekä Salon tehtaalla että Salon tuotekehityksellä - on erittäin merkittävä rooli Nokian tulevaisuudessa.

Katso Simo Ahteen juttu Salosta (Seitsemän uutiset 8.2.2012)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.