Mainos

Sauri: Suurkuluttajien ongelmat eivät kikkailulla poistu

Jos Suomessa ruvetaan säätelemään alkoholin saatavuutta, hankaloitetaan sillä vain tavallisten kansalaisten elämää, eikä puututa varsinaiseen ongelmaan.

Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtajan Pekka Saurin mukaan alkoholin kokonaiskulutus ei ole mikään ongelma, eikä poikkea eurooppalaisesta keskitasosta. Suomen ongelmana ovat suurkuluttajat, joiden juomatottumuksia ei millään kikkailulla poisteta.

– Alkoholin saatavuuden rajoittaminen ei muuta suurkuluttajien ongelmaa koska hän kyllä hankkii sen annoksensa jostain. Jos vaikka hintaa nostetaan tai myyntipaikkoja vähennetään, niin hän vain suunnittelee juomisensa eri tavalla. Hän hankkii sen tavalla tai toisella, tai tekee viime kädessä itse.

– Kaikki suurkuluttajat myös valehtelevat siitä miten paljon juovat. He kaunistelevat ja vähättelevät juomiensa annosten määrää, ja tästä seuraa syyllisyyttä. Tällainen salailu ja kaksoiselämä johtaa syyllisyydentuntoon ja tämäkin vahvistaa sitä alkoholin ja masennuksen välistä yhteyttä sen kemiallisen vaikutuksen lisäksi, lisää Sauri.

Suomessa alkoholikulttuuri poikkeaa muista maista muutamissa kohdissa.

– Suomessa on myös enemmän absolutisteja kuin muissa maissa, meillä nämä ääripäät korostuvat. Suomessa alkoholi ei myöskään liity ruokailuun vaan juuri juomiseen.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.