Mainos

Sauri: Hoitotakuu turvattava myös mielenterveyden ongelmissa

Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja mukaan hoitotakuuseen liittyvä 3-6 kuukauden hoitoonpääsyaika on monille liian pitkä.

Hoitotakuun tulisi toteutua myös mielenterveysongelmaisten kohdalla, muistuttaa Mielenterveyden keskusliiton puheenjohtaja Pekka Sauri. Hänen mukaansa heille on tehtävä kattava hoitosuunnitelma ja järjestettävä heidän kokonaishoitonsa hoitotakuun aikarajojen mukaisesti.

- On myös otettava huomioon, että monien mielenterveyden ongelmien kannalta hoitotakuuseen liittyvä 3-6 kuukauden hoitoonpääsyaika on liian pitkä. Esimerkiksi vaikea tai keskivaikea masennus saattaa odotusaikana pahentua ja johtaa pitkään laitoshoitoon, Sauri totesi puhuessaan Mielenterveyden keskusliiton Kulttuuripäivillä Pyhätunturilla.

Keskusliiton puheenjohtajana toimiva Helsingin apulaiskaupunginjohtaja sanoo, että yhä useammin laajempi hoitosuunnitelma jää tekemättä. Hänen mukaansa terveyskeskuksissa käy usein niin, että asiakas saa vain lääkityksen mutta ei sen tueksi tarvittavaa lähetettä psykiatriselle osastolle. Näin potilas jää ilman tutkimusta, hoitoa ja kuntoutustarpeen arviointia.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.