Mainos

Saunayrittäjiä ja miljoonavelkoja – tällaisia sidonnaisuuksia kansanedustajilla on

Eduskunnan sivuilla julkaistut tiedot kansanedustajien sidonnaisuuksista kertovat, mitä luottamustehtäviä, tulonlähteitä sekä omistuksia ja velkoja kansanedustajilla on. Joukosta löytyy monenlaisia tarinoita.

Yksi varakkaimmista kansanedustajista on kokoomuslainen yrittäjä Eero Lehti. Lehti omistaa muun muassa 15 kokonaista kiinteistöä, 13 liikehuoneistoa ja saman verran asuinhuoneistoja. Kiinteistösijoituksiin on toisaalta otettu reippaasti velkaakin, sidonnaisuusraportin mukaan 2,7 miljoonaa euroa.

Pörssiosakkeita hän omistaa 1,3 miljoonan euron arvosta ja enemmistöomistukset Taloustutkimus Oy:stä, TaxFree Refund ja Hiittisten Kalamaja Oy:stä.

Hjalliksella joukko yrityksiä, Eero Suutarilla miljoonavelka

Toinen eduskunnan suuromistaja on kokoomuksen Harry ”Hjallis” Harkimo, joka on enemmistöomistaja muun muassa Hjallis Promotion Ab Oy:ssä, Suomen Käteisnosto Oy:ssä, Lillören-Marina Holding Ab:ssä ja jääkiekkojoukkue Jokerien toimintaan liittyvissä yhtiöissä. Lisäksi Harkimolla on merkittäviä omistuksia rakennusalan yrityksissä.

Harkimo toimii myös markkinointialan yritysten, Sipoonranta-asuinaluetta rakentavan yrityksen sekä Hartwall Arenaa pyörittävän yrityksen hallituksissa.

Merkittäviä sijoituksia on myös kokoomuksen Eero Suutarilla, jolla on omistuksia esimerkiksi autotietokoneita valmistavasta Sunit Oy:stä ja metsätyökoneita valmistavasta Ponssesta. Lisäksi hänellä on suuri joukko rahastosijoituksia. Sijoitustoimintalainaa on otettu 1,5 miljoonaa euroa.

Joukossa monenlaisia yrittäjiä

Kansanedustajien joukossa on paljon yrittäjiä ja yrityksiä, aina kokoomuksen Timo Heinosen urheilujuontoja ja muuta vastaavaa toimintaa järjestävästä TeeHoo-yrityksestä SDP:n Ville Skinnarin lakiasiain- ja konsulttitoimisto Miidia Internetionaliin. Esimerkiksi kokoomuksen Arto Satosella on muun muassa arvopaperikauppaa harjoittava Vammas-Sijoitus-yhtiö. Monen kansanedustajan tapaan hän omistaa myös sijoitusasuntoja.

Erikoisimpia projekteja on ehkäpä vihreiden Antero Vartialla. Helsingin Kaivopuiston Mattolaituri-ravintolan enemmistöomistuksen lisäksi hän rakentaa yhdessä Jasper Pääkkösen kanssa Helsingin Hernesaareen sauna- ja ravintolarakennus Löylyä. Myös tässä yrityksessä enemmistöomistus on Vartialla. Velkaakin on otettu, 34 000 euroa kioskiyritys Ronolalle ja 220 000 euroa saunaa rakentavalle Kidvekkeli Oy:lle.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja