Mainos

Saunan MM-kisojen järjestäjä: En kommentoi lääkärintodistuksia

Saunomisen MM-kilpailujen johtaja ei halua kommentoida finaalikaksikolta puuttuneita lääkärintodistuksia. Kilpailunjohtaja Ossi Arvela totesi MTV:n uutisille, ettei hän halua antaa saunomisen MM-kisoihin liittyen mitään kommenttia.

Heinolan kaupungin sisäisessä selvityksessä on paljastunut, että finaalissa kilpailleilla venäläisellä Vladimir Ladyzhenskyillä ja suomalaisella Timo Kaukosella ei ollut kilpailuun oikeuttavia lääkärintodistuksia.

Heinolan kaupungin apulaiskansliapäällikön Terhi Mäkiniemi kertoo MTV:n uutisille, että miehiltä oli kuitenkin vaadittu todistuksia. Heidän kanssaan oli suullisesti sovittu todistusten toimittamisesta.

Sääntöjen mukaan kilpailun johto ei olisi saanut päästää finaaliparia saunan lauteille. Mäkiniemen mukaan finalistit osallistuivat kilpailuun kisojen johtajan ratkaisun perusteella.

- Minä en ota kantaa siihen, olisiko heidän osallistumisensa kilpailuun pitänyt evätä. Kilpailun johtaja teki kokonaisarvion ja ratkaisun siinä tilanteessa, Mäkiniemi toteaa.

Finalistit olivat allekirjoittaneet omavastuusopimuksen, jolla he vapauttivat kisan järjestäjän onnettomuuden sattuessa korvausvastuusta.

Heinolassa elokuun 7. päivä järjestetyssä saunomisen MM-finaalissa kilpaillut venäläinen Vladimir Ladyzhensky kuoli ja suomalainen Timo Kaukonen vammautui vakavasti.

Saunomisen MM-kilpailuja tutkitaan nyt rikosnimikkeillä kuolemantuottamus, vammantuottamus ja kokoontumisrikkomus. Epäiltyjä on poliisin mukaan useita.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.