Sauna kruunaa niin BB-talon kuin oman kodinkin – tiesitkö tätä saunomisesta?

Saunassa voi rentoutua, mutta myös viettää aikaa ystävien kanssa. Big Brother -talossakin sauna on keskeinen ajanviettopaikka – jos isoveli vain antaa luvan!

Vaikka Julkkis Big Brother -talon asukeilla on paljon sääntöjä ja velvollisuuksia, löytyy isoveljen valvomasta talosta myös monia hyviä puolia. Esimerkiksi pihasauna sekä sen vieressä komeileva palju ovat jokaisella Big Brother -kaudella olleet asukkaiden suuressa suosiossa.

Saunomisella asukit tekevät hyvää myös terveydelleen, sillä kuumalla saunalla on paljon terveysvaikutuksia. Jos pohdit, kannattaako ikiomaan saunaan satsata, lue mitä terveyshyötyjä saunomisella on!

Saunominen...

... alentaa verenpainetta. Ruumiinlämmön noustessa verisuonet laajenevat, mikä tekee hyvää verenkierrolle. Joidenkin tutkimuksen mukaan pitkäaikainen saunominen tekeekin hyvää ihmisille, joilla on kohonnut verenpaine.

... parantaa vastustuskykyä. On todistettu fakta, että säännöllisesti saunovat kärsivät flunssista vähemmän. Saunat ovat myös hyödyllisiä allergisten ihmisten terveydelle, sillä saunominen parantaa nenän tukkoisuutta.

... puhdistaa ihoa. Tuoreen tutkimuksen mukaan säännöllisellä saunomisella on vaikutuksia ihoon jo 12 viikon jälkeen. Saunominen vähentää ryppyjä ja tekee ihosta pehmeämmänen ja kirkkaamman. Saunasta voi olla hyötyä myös ekseemasta ja psoriaksesta kärsiville.

... puhdistaa kehon myrkyistä. Hikoilu puhdistaa kehosta myrkkyjä. Saunominen onkin helpompi tapa puhdistaa kehoa kuin esimerkiksi treenaaminen.

... auttaa unen saantiin. Erään tutkimuksen mukaan sauna parantaa unenlaatua. Jos käyt saunassa illalla, kehosi lämpötila nousee ja laskee taas nukkumaan mentäessä auttaen saamaan syvemmän unen.

... parantaa aineenvaihduntaa. Saunomisen on todettu auttavan painon pudottamisessa. Vuonna 2009 tehty tutkimus osoitti, että säännöllinen saunominen auttaa merkittävästi karistamaan kiloja jo kolmessa kuukaudessa. Keho polttaa enemmän kaloreita yrittäessään viilentää itseään kuuman saunan jälkeen.

... auttaa stressiin ja kipuihin. Sauna on lämmin, hiljainen paikka, jossa voi rauhoittua ilman häiriötekijöitä. Saunominen myös rentouttaa lihaksia ja korkea lämpötila auttaa vapauttamaan endorfiineja ja endogeenejä, mikä toimii yleisenä kivun lievittäjänä.

Oma sauna teidänkin perheelle?

Big Brother -talossa saunomaan pääsee vain isoveljen antamalla luvalla ja ennen saunaan menoa täytyisi vielä muistaa jättää mikrofonikin naulaan. Omassa kodissa saunaan pääsee kuitenkin aina halutessaan. Jos sauna on sinulle tärkeä osa asumista ja elämista, Jokakodin myynti- ja vuokrausilmoituksista voit helposti bongailla nimenomaan omalla saunalla varustettuja myytäviä ja vuokrattavia asuntoja.


Hannakaisa Taskinen / Jokakoti.fi

Lähteet:Sub /Alive Berry

Kuva: Sub

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja