Mainos

Saudit uhkaavat teloittaa televisiossa ennustaneen miehen

Saudit uhkaavat teloittaa maassa noituudesta tuomitun libanonilaismiehen tämän viikon aikana.

Libanonilainen Ali Hussain Sabat sai Saudi-Arabiassa kuolemantuomion noituudesta ennustettuaan katsojille tulevaisuutta suositussa libanonilaisen tv-kanavan ohjelmassa. Hän antoi muun muassa ohjelmaan soittaville katsojille neuvoja ja vinkkejä tulevaisuutta varten.

Asianajaja May el-Khansan mukaan Sabatilta on määrä katkaista kaula kahden päivän kuluttua. Sabatia edustava el-Khansa on vedonnut voimakkaasti viranomaisiin sekä kansalaisjärjestöihin, jotta nämä estäisivät teloituksen.

Saudi-Arabian uskonnollinen poliisi pidätti Sabatin, kun tämä tuli pyhiinvaellusmatkalle maahan toukokuussa 2008. Viime vuoden marraskuussa Medinan tuomioistuin totesi viiden lapsen isän syylliseksi mustan magian harjoittamiseen sekä noituuteen ja tuomitsi 48-vuotiaan miehen teloitettavaksi. Sabatin asianajaja on vienyt jutun korkeimpiin oikeusasteisiin, mutta tuomio on pysynyt samana.

Ihmisoikeusjärjestö Amnesty International on vedonnut Saudi-Arabian kuninkaaseen Abdullahiin kuolemantuomion peruuttamiseksi ja Sabatin vapauttamiseksi

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.