Mainos

Saudiprinssi osti itselleen jättikoneen

Miljardööri hankki maailman isoimman matkustajakoneen yksityiskäyttöön. Prinssi Alwaleed bin Talal on ensimmäinen yksityishenkilö, joka on ostanut Airbus VIP A380: n. Tarkkaa kauppasummaa ei Airbus kerro, mutta se on yli 320 miljoonaa dollaria eli 220 miljoonaa euroa. Lisäksi prinssi käyttänee suuren summan sisustaakseen jättikoneen itselleen mieluisaksi.

Sisätilaa koneessa on lähes 600 neliömetriä kahdessa kerroksessa. Neitsytmatkansa lokakuussa lentäneeseen A 380 jättikoneeseen mahtuisi 853 matkustajaa economy-luokan mitoituksilla ja sen siiville 70 henkilöautoa. Uudella omistajalla on siis tilaa niin kuntosalille kuin elokuvateatterillekin. Henkilökuntaa luksuskoneeseen tarvitaan arvioilta viisitoista.

Kyseiselle prinssille koneen kauppahinta on pikkurahaa. Hänellä on käytössään myös Boeing 747-400 kone. Bin Talal on Citigroupin suurin yksittäinen osakkeenomistaja ja maailman 13:ksi rikkain ihminen. Ihan yleistä matkustajakoneen ostaminen ei siis ole, mutta Airbus uskoo myyvänsä vielä kuusi muuta samanlaista konetta yksityiskäyttöön.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.