Mainos

Saudilehti: Al-Qaida suunnittelee uutta iskua

"Uusiutunut verkosto suunnittelee parhaillaan Yhdysvalloissa tehtävää iskua", kertoo Thamet bin Qais, jonka sanotaan olevan al-Qaidan uusin edustaja.

Johtorakennettaan uusinut al-Qaida-verkosto valmistelee uutta, syyskuun terrori-iskujen kaltaista hyökkäystä Yhdysvaltoja vastaan. Asiasta kertoo perjantaina Saudi-Arabiassa ilmestyvä Al-Majallah-viikkolehti.

Lehti kertoo saaneensa sähköpostiviestin Thamet bin Qaisilta, jonka sanotaan olevan al-Qaidan uusi edustaja. Bin Qaisin mukaan al-Qaida on uusinut rakenteitaan ja syyskuun 2001 iskuista vastannut ryhmä on nyt syrjässä.

-Tulevat operaatiot on uskottu uudelle ryhmälle, joka on hyvin suojautunut Yhdysvaltain tiedustelua vastaan. Vanha johto ei tunne uusien jäsenten nimiä, bin Qais kertoo sähköpostiviestissään.

Viestin mukaan uusiutunut verkosto suunnittelee parhaillaan Yhdysvalloissa tehtävää iskua, joka olisi yhtä suuri kuin syksyllä 2001 tehty hyökkäys New Yorkiin ja Washingtoniin. Yksittäisten al-Qaidan jäsenten kuolema tai pidätys ei suunnitelmia romuta, viestissä vakuutettiin.

(MTV3-STT-AFP)

Lisää aiheesta
  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.

  Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja