Mainos

Saudikuningas puolusti naisten oikeuksia

Yhdysvaltalaisen televisiokanavan haastattelema kuningas Abdullah kommentoi myös öljyn hintaa ja tuomitsi al-Qaidan toiminnan.

Saudi-Arabian kuningas Abdullah on puolustanut naisten oikeuksia yhdysvaltalaisen ABC-televisiokanavan haastattelussa. Kuningas sanoi uskovansa, että tulevaisuudessa saudinaiset saavat muun muassa ajaa autoa.

- Kansamme on juuri avautumassa maailmalle ja uskon, että ajan kuluessa mikä tahansa on mahdollista.

Abdullah perusteli ainutlaatuisen haastattelun antamista osittain sillä, että hänen haastattelijansa, Barbara Walters on nainen. Tämä oli kuningas Abdullahin ensimmäinen haastattelu valtaannousunsa jälkeen.

"Öljyn hinta on liian korkea"

Abdullah myös lupasi yrittää saada öljyn hintaa alas.

- Tottakai me hyödymme taloudellisesti öljyn korkeasta hinnasta, mutta tiedämme sen aiheuttavan muille maille suunnatonta haittaa. Emme usko, että hintojen pitäisi olla tällä tasolla.

Abdullah totesi kuningaskunnan pyrkivän tavoitteeseen lisäämällä öljyn tuotantoa. Tällä hetkellä Saudi-Arabia tuottaa yli 10 miljoonaa tynnyriä öljyä päivässä.

Kiisti uskonnollisten koulujen rahoittamisen

Haastattelussa Abdullah puhui voimakkaasti ääri-islamistien toimintaa vastaan. Hän kutsui al-Qaidaa "hulluudeksi ja pahuudeksi".

Abdullah kuvaili islamia rauhan uskonnoksi, joka tuomitsee terrori-iskut. Abdullah myönsi, että hänellä on omassa maassaan tekemistä ääriliikkeiden kitkemiseksi. Kuningas kuitenkin kiisti väitteet siitä, että kuningaskunta rahoittaisi uskonnollisia kouluja, joissa opetetaan islamin ääritulkintoja.

(MTV3-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.