Mainos

Saudi-Arabiassa valittiin "Miss Moraali"

Saudi-Arabian nykyisin vuosittaisen henkisen kauneuden kilpailun voitti tänä vuonna sokea nainen Zainab al-Khatam, kertoo kuwaitilainen sanomalehti Al-Watan. Khatam, 24, on ollut kotona hoitamassa perhettään siitä lähtien, kun pääsi koulun penkiltä.

Kauneuskilpailussa burkhaan pukeutuneet naiset kilpailevat siitä, kuka parhaiten toteuttaa naisen paikkaa ja konservatiivisia perhearvoja, Al-Watan kertoo. Lehdessä ollut kuva näyttää voittajan pitelemässä kruunua ja kukkakimppua. Burkhan vuoksi vain tuoreen missin kädet näkyvät.

Tämän vuoden finalistit seulottiin 400 osallistujan joukosta. Kolme kuukautta kestäneessä karsinnassa keskityttiin noudattamaan Saudi-Arabian tiukkoja islamilaisia sääntöjä ja tyttären velvollisuuksia.

Vanhempien annettiin seurata osaa kilpailun tapahtumista, mutta tiukan sukupuolilainsäädännön vuoksi naiset eivät esiintyneet julkisuudessa ja miehet suljettiin tilaisuudesta ulos.

Voittajalle matka, koruja ja rahaa

Tapahtuman johtaja Haifa Daoudin mukaan kisassa testataan, kuinka hyvin kilpailijat suoriutuvat viikkojen koulutuksesta ja sosiaalisten ja eettisten kykyjen mittauksesta.

- Jokainen kilpailija sai harjoitusta psykologiaan, Islamin lakiin ja kulttuuriin, perhesuhteisiin, kansalaisoikeuksiin, sosiaalisiin taitoihin, terveystietouteen, vapaaehtoistyöhön ja jopa kauneudenhoitoon, Al-Watan siteeraa Daoudia.

Voittajan palkkiota ei kerrottu, mutta viime vuoden voittaja, 18-vuotias Aya Ali al-Mulla, voitti noin 1000 euroa, helmi- ja timanttikaulakorun, timanttirannekellon ja matkalipun Malesiaan.

(MTV3 - AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.