Mainos

Saudi-Arabian kuningas Abdullah on kuollut

Saudi-Arabian kuningas Abdullah on kuollut. Asiasta kertoo Saudi-Arabian valtiontelevisio. Maan kuningashuone on vahvistanut tiedon.

Kuningas Abdullah oli ollut sairaalassa useita viikkoja ennen menehtymistään.  Hän oli 91-vuotias. Hieman ennen kuninkaan kuoleman julkistamista maan televisio alkoi lähettää otteita Koraanista, jota pidetään yleensä merkkinä kuninkaallisen kuolemasta. 


Uudeksi kuninkaaksi on nimetty Abdullahin velipuoli kruununprinssi Salman. Tuore kuningas Salman nimesi uudeksi kruununprinssiksi ja seuraajakseen prinssi Muqrinin.  

Kuningasperhe on hallinnut Saudi-Arabiaa sen perustamisesta lähtien.  

Kuningas Abdullah, jonka vahvistamaton syntymävuosi on 1923, hallitsi Saudi-Arabiaa virallisesti vuodesta 2006. Käytännössä hän tuli kuitenkin hallitsijaksi jo kymmenen vuotta aiemmin, kun hänen velipuolensa kuningas Fadh ei kyennyt enää hallitsemaan saatuaan aivoinfarktin.  

Tuore kuningas Salman, jonka uskotaan olevan 79-vuotias, on toiminut Saudi-Arabian puolustusministerinä vuodesta 2012. Sitä ennen hän toimi viisi vuosikymmentä Riadin alueen kuvernöörinä.  

Saudi-Arabia on maailman suurin raakaöljyn viejä. Maa on Yhdysvaltain tärkeä liittolainen muun muassa operaatiossa äärijärjestö Isisiä vastaan.

Korjattu aiempaa uutista: Kuningas Fahd oli Abdullahin velipuoli, ei isä.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.