Mainos

Saudi-Arabian kamelit kuolevat mystisesti

Paikallinen media on kuvaillut kuolemantapauksia kansalliseksi tragediaksi. Kuolemantapausten myötä Saudi-Arabiassa spekuloidaan useilla salaliittoteorioilla.

Saudi-Arabian kansallisia symboleita, kameleita, riivaavat salaperäiset kuolemantapaukset. Saudien huoli kameleista on jo niin kova, että syyskuun lopulle kaavailtu kamelien kauneuskilpailu on peruttu.

Paikallinen media on kuvaillut kuolemantapauksia kansalliseksi tragediaksi. Elokuussa kuoli virallisten tietojen mukaan 2000 kamelia, mutta uutistoimisto AFP:n mukaan surmansa on saanut jopa 5000 kyttyräselkää. Lisäksi tuhansia kameleita on sairastunut.

Laboratoriotesteissä kuolleista kameleista on löydetty myrkyllisiä jäämiä alumiinista ja tunnistamattomasta sienestä. Maatalousministeri Fahd bin Abdul Rahmanin mukaan tutkinta keskittyy nyt maataloudessa käytettävään antibioottiin, salinomysiiniin, jota on löydetty joillekin kuolleille kameleille annetusta rehusta.

Kuolemantapausten myötä Saudi-Arabiassa spekuloidaan useilla salaliittoteorioilla. Maanpaossa elävä Arabian islamilaisen uudistuksen liike on sitä mieltä, että myrkytysten takana on saudiarabialainen prinssi.

Saudi-Arabiassa kameleita kuvaillaan usein arabiankielisellä sanalla mazaen, joka tarkoittaa kaunotarta. Valioyksilön hinta saattaa olla jopa yli miljoona rialia eli noin 200 000 euroa. Vuonna 2005 Saudi-Arabiassa eli arviolta 862 000 kamelia.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.