Mainos

Saudi-Arabia surmasi paikallisen al-Qaida johtajan

Medinassa menehtyneen Saleh al-Awfin uskotaan ottaneen al-Qaida-ryhmittymän johtoonsa viime vuonna sen jälkeen kun turvallisuusjoukot tappoivat edellisen johtajan.

Saudi-Arabian al-Qaidan tärkeäksi johtajaksi epäilty mies on saanut surmansa turvallisuusjoukkojen ja terroriepäiltyjen yhteenotossa Medinan pyhässä kaupungissa. Lisäksi ainakin kolme muuta terrorismista epäiltyä on kuollut ja ainakin kymmenen pidätetty operaatioissa Medinassa ja maan pääkaupungissa Riadissa.

Medinassa menehtyneen Saleh al-Awfin uskotaan ottaneen al-Qaida-ryhmittymän johtoonsa viime vuonna sen jälkeen kun turvallisuusjoukot tappoivat edellisen johtajan. Hän on ollut maan etsityimpiä miehiä siitä lähtien. Medinassa kuoli myös toinen epäilty.

Riadissa tehtiin ratsioita. Ainakin kaksi terrorismiepäiltyä sai surmansa, kun turvallisuusjoukot ottivat yhteen aseistettujen miesten kanssa. Turvallisuusjoukot piirittivät kaupungin pohjoisosassa sijaitsevan talon, johon oli linnoittautunut poliisin etsimiä epäiltyjä.

Poliisin ja terrorismista epäiltyjen välillä on ollut useita yhteenottoja sen jälkeen, kun al-Qaida-verkostoon kuuluvat taistelijat aloittivat hyökkäysten sarjan ulkomaalaisia ja Saudi-Arabian turvallisuusjoukkoja vastaan toukokuussa 2003.

Tähän mennessä militantit ovat tappaneet Saudi-Arabiassa 91 ulkomaalaista tai paikallista siviiliä, kun turvallisuusjoukot ovat puolestaan tappaneet 112 terrorismista epäiltyä. Paikallisten turvallisuusanalyytikkojen mukaan al-Qaida onkin kärsinyt vakavia iskuja verkoston johtajan Osama bin Ladenin kotimaassa.

Aiemmin tässä kuussa Yhdysvallat sulki pariksi päiväksi lähetystönsä Saudi-Arabiassa terroriuhan takia.

(MTV3-STT-DPA-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.