Saudi-Arabia aloitti sotilasoperaation Jemenissä

Viisi Persianlahden maata lupaa suojella huthikapinallisten ahdistamaa Jemenin presidenttiä.

Saudi-Arabia kertoo, että se on jo aloittanut sotilasoperaation huthikapinallisia vastaan. Muut apua luvanneet maat ovat Qatar, Kuwait, Bahrain ja Yhdistyneet arabiemiirikunnat. 

Jemenin presidentti Abdrabuh Mansur Hadi on tiettävästi Adenissa, jota huthikapinalliset lähestyivät eilen. Illalla silminnäkijät kertoivat hallituksen puolelta huthikapinallisten riveihin loikanneen armeijan joukko-osaston vallanneen Adenin lentokentän. 

Silmukka Abdrabuh Mansur Hadin ympärillä kiristyi keskiviikkona entisestään, kun huthikapinalliset lähenivät presidentin oletettua olinpaikkaa Adenia. Illalla silminnäkijät kertoivat hallituksen puolelta huthikapinallisten riveihin loikanneen armeijan joukko-osaston vallanneen Adenin lentokentän.

Kapinalliset ovat liittoutuneet Jemenin entisen presidentin Ali Abdullah Salehin kanssa. He saavat tukea Iranilta, kun taas Saudi-Arabia tukee presidentti Hadia.

Hadin kerrottiin aiemmin keskiviikkona jo paenneen maasta, mutta maan ulkoministeri vakuutti illalla presidentin oleskelevan yhä Adenissa.

Lue myös:

    Uusimmat