Sauberiin tunkevalla F1-kuskilla ei ajolupaa – onnistuuko poikkeuskäsittely?

Kahteen Sauber-autoon on tunkemassa tällä hetkellä kolme kuljettajaa.

F1-kauden ensimmäiset vapaat harjoitukset alkavat alle vuorokauden kuluttua ja Sauber on liemessä.

Australialainen tuomioistuin hylkäsi tallin valituksen, joten keskiviikon päätös pysyy voimassa. Sen mukaan tallilla ei ollut oikeutta ohittaa Van der Gardea kauden kuskivalinnoissa, koska kuljettajan ja tallin välillä oli sopimus. Sauber on valmistautunut kauteen kuljettajinaan Marcus Ericsson ja Felipe Nasr. Tällä hetkellä van der Gardella ei ole lupaa ajaa.

– Seuraava haaste van der Gardelle on superlisenssin hankkiminen, MTV Sportin F1-selostaja Oskari Saari sanoo.

Van der Garde ajoi kauden 2013 Caterhamilla, joten hän täyttää kriteerit, mutta tällä hetkellä hänellä ei ole ajamiseen vaadittavaa superlisenssiä. Sen saamiseen menee normaalisti kaksi viikkoa, mutta hollantilaiskuski on varma, että asiaa voidaan nopeuttaa "force majeure" -pykälällä.

F1-kisajohtaja Charlie Whiting sanoi, että ilman superlisenssiä ei voi ajaa. Hän ei kuitenkaan tyrmännyt sitä vaihtoehtoa, etteikö van der Garde ehtisi nopeuttamaan prosessia. Saksalaisen Auto Motor und Sport -lehden mukaan hakemus on jätetty keskiviikkona.

– Sanoin vain, että on olemassa menettelytapoja, jotka hoidetaan tallin kautta, kansallisen lajiliiton kautta ja Kansainvälisen Autoliiton kautta, Whiting muistutti Reutersin mukaan.

Joka tapauksessa van der Gardelle tulee kiire saada luvat kuntoon. Sauber on viemässä asiaa eteenpäin, mutta juuri nyt täytyy keskittyä oleelliseen.

– Fakta on se, että tallilla on oikeuden mielestä kolme sopimuksen alaista kuljettajaa. Nyt on kiire päättää, ketkä istuvat kahdessa autossa huomenna (perjantaina), Saari sanoo.

Australialainen oikeus ei pitänyt Sauberin perusteita van der Garden ajamisen estämiseksi tarpeeksi painavina. F1-toimittaja Adam Cooperin mukaan van der Garde on tehnyt Sauberista uuden valituksen, joilla hän koettaa painostaa tallia toimimaan tämän päivän päätöksen mukaisesti.

Lue myös:

    Uusimmat

    Sivusto ei tue käyttämääsi selainta. Suosittelemme vaihtamaan tuettuun selaimeen. Lisätietoja