Satu Taiveahon ja Antti Kaikkosen adoptioprosessi etenee

Ex-kansanedustaja Satu Taiveahon ja kansanedustaja Antti Kaikkosen pitkäaikainen toive lapsesta on nyt askeleen lähempänä toteutumistaan.

Satu Taiveaho vieraili aamulla MTV3:n Huomenta Suomen lähetyksessä kertomassa niin lapsettomuudesta kuin adoptioprosessista. Yli vuoden kestäneen adoptioneuvonnan jälkeen pariskunnan adoptiopaperit on lähetetty kohdemaahan, Etelä-Afrikkaan.

– Adoptioprosessit ovat kovin hitaita ne vievät vuosia ja meidänkin kohdalla prosessi etenee hitaasti, mutta toivon mukaan aika varmasti. Myönteisesti katsotaan eteenpäin, joten eiköhän meilläkin jossain vaiheessa se lapsi sitten ole, herttainen Satu kertoo aamulähetyksessä.

Sadun ja Antin paperit on vihdoin lähetetty kohti Etelä-Afrikkaa. Huomenta Suomen juontaja Sanna Kiiski tiedustelikin Sadulta, miten juuri Etelä-Afrikka valikoitui kohdemaaks?

– Sydämessä tuntui, että se on oikea paikka meille. Afrikka maanosana, kulttuuri ja muu kiinnostaa meitä kovasti, sitä kautta Etelä-Afrikkaan päädyttiin

Projektin etenemisestä huolimatta Satu pitää jalat tukevasti maassa ja valmistautuu odottamaan ilouutisia mahdollisesti vielä pitkäänkin.

– Tuskaisen hitaitahan nämä prosessit ovat, mutta toivottavasti kaikki lopulta sitten kääntyy voitoksi. Prosessin hitaudessa on toki myös hyviä puolia, sillä siten varmistetaan että adoptiolapsen etu toteutuu ja valmistetaan perhettä kohtaamaan adoptio lapset erityistarpeita. Eiköhän tämä kaikki ole odottelun arvoista.

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat