Satu Silvo paljastaa: Tämän takia kannatan Haavistoa

Presidentinvaalikilpa on kiihkeimmillään ja suomalaiset julkisuuden henkilöt ovat valinneet puoliaan.

Vihreiden presidenttiehdokas Pekka Haavisto on kerännyt itselleen huiman suosion varsin lyhyessä ajassa. Haaviston pääsy presidentinvaalien toiselle kierrokselle oli monen mielestä iso yllätys, sillä presidenttikilvassa oli mukana monia pitkän linjan poliitikoita.

Humaanien arvojen puolesta puhuva Haavisto on kerännyt taakseen kuitenkin ison joukon julkisuuden henkilöiltä niin kulttuurin, yhteiskunnan kun urheilun saralta.

Yksi Pekka Haaviston kannattajaporukoissa mukana oleva henkilö on näyttelijä Satu Silvo. MTV3.fin Viihdeuutiset tapasi Silvon Leppävaaran SATS-kuntoilukeskuksen avajaisissa ja kysyi kauniilta näyttelijättäreltä, miksi hän on lähtenyt Haaviston kelkkaan?

– Kummatkin ehdokkaat ovat hirveän hyviä, mutta jotenkin tämä globaali ja humaani ajatustapa iski minuun. Olin aikoinaan Niinistön puolella yrittäjyyden ja pk-yrittäjyyden takia, mutta Haavisto ajaa nyt samoja asioita. Haaviston maailma on lähempänä minua niin taiteilijana ja muutenkin ihmisenä, Silvo tunnustaa.

Silvon sydäntä lähellä on juuri pienyrittäjien asema. Itsekin yrittäjänä työskentelevä Silvo pitää tärkeänä, että pienyrittämistä kannustetaan ja tuetaan nyky-yhteiskunnassa.

– Mua on pyydetty nuoresta tytöstä lähtien mukaan politiikkaan. Minusta on hirveän tärkeää, että pk-yrittäjyyttä tuetaan. Ne pitävät Suomea kuitenkin pystyssä ja se on sellaista pienen ihmisen työtä.

Kun Silvo yli kymmenen vuotta sitten oli perustamassa omaa raakaravintoa tarjoilevaa Silvoplee -ravintolaansa, ei hänen ideaansa uskottu. Itsensä raakaravinnolla pyörätuolista ylös saanut Silvo ei kuitenkaan antanut periksi, vaan uskoi liikeideaansa.

– Silloin aikoinaan Silvopleen aikana kun se laitettiin pystyyn, niin mulle sanoi joku yritystutkija, ettei tällaista voi olla. Se ei tule tuottamaan sitä, mitä markkinataloudessa pitää tuottaa. Olen lähtenyt yrittäjänä rakentamaan sitä aivan eri suunnasta, hyvinvoinnin kautta. Nyt se on ollut 12 vuotta pystyssä, Silvo muistuttaa

(MTV3)

Lue myös:

    Uusimmat