Mainos

Satu maan synnystä toi Napero-Finlandian

Janakkalalainen Ilmi Komulainen on voittanut tämän vuoden Napero-Finlandia -kirjoituskilpailun. Komulainen nappasi ykkössijan sadullaan Päivän poika ja Hämärän neiti. Satu on kertoo harhaan joutuneesta auringonsäteestä ja kuun hämäryyden salaperäisyydestä, mitkä yhdessä luovat edellytykset maan synnylle.

Tuomareiden mukaan sadussa on alusta loppuun asti maaginen, mutta valoisa ja hyväntuulinen satu.

Komulainen on palkittu samassa kilpailussa jo kaksi kertaa aiemmin. Napero-Finlandian voittaja osallistui valtakunnalliseen kirjoituskilpailuun 9–10 -vuotiaiden sarjassa.

Päätalo-instituutin järjestämään sadunkirjoituskilpailuun tuli tänä vuonna kaikkiaan noin 800 satua. Kilpailun päätuomarin Niilo Keräsen mukaan satujen taso oli korkea. Hänen mielestään saduissa on palattu takaisin "oikeiden" satujen maailmaan. Lisäksi takavuosina näkynyt lasten yksinäisyys ja ahdistuneisuus on vähentynyt.

Napero-Finlandia kirjoituskilpailu on tarkoitettu 6–13 -vuotiaille lapsille ja nuorille. Kirjoitukset arvostellaan ja palkitaan kolmessa eri sarjassa. Voittaja julkistettiin tänään Sadun-päivänä Taivalkoskella Pohjois-Pohjanmaalla.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.