Mainos

Satu Hassi EU-parlamentin ympäristövaliokunnan varapuheenjohtajaksi

Euroopan parlamentin valiokuntapaikat on jaettu alustavasti. Europarlamentin vihreät valitsivat Satu Hassin ympäristövaliokunnan varapuheenjohtajaksi ja sosialidemokraattien Riitta Mylleristä tulee varapuheenjohtaja aluepoliittiseen valiokuntaan.

Myllerin varapuheenjohtajuus alkaa parlamentin kauden toisella puoliskolla 2,5 vuoden kuluttua.

Keskustan Anneli Jäätteenmäestä ei tullutkaan yhtä parlamentin viidestä kvestorista ennakkoarvailuista huolimatta. Jäätteenmäki on kuitenkin jäsenenä sisämarkkinoiden valiokunnassa ja naisten oikeuksien valiokunnassa sekä varajäsenenä ulkoasiainvaliokunnassa ja turvallisuus- ja puolustuspolitiikan alavaliokunnassa.

Paavo Väyrynen on alustavien tietojen mukaan menossa ulkoasiainvaliokunnan jäseneksi ja varajäseneksi aluekehitysvaliokuntaan.

Hannu Takkula on puolestaan saamassa jäsenyyden kulttuuri- ja koulutusvaliokunnassa sekä varajäsenyyden liikenne- ja matkailuvaliokunnassa.

Kyösti Virrankoskesta tulee budjettivaliokunnan ja talousarvion valvontavaliokunnan jäsen ja varajäsen maatalousvaliokunnassa.

Lopulliset valinnat huomenna

Sosialidemokraattien Reino Paasilinna on menossa jäseneksi teollisuusvaliokuntaan ja varajäseneksi kulttuuri- ja koulutusvaliokuntaan.

Lasse Lehtinen sai sisämarkkinavaliokunnan ja varajäsenyyden työllisyysvaliokunnassa. Riitta Myller jatkaa ympäristövaliokunnassa.

Kokoomuslaisesta Ville Itälästä tulee ulkoasiainvaliokunnan jäsen ja varajäsen kansalaisoikeuksien valiokunnassa.

Alexander Stubb saa näillä näkymin jäsenyyden perussopimusvaliokunnassa ja talousarvion valvontavaliokunnassa.

Eija-Riitta Korhola on ensi kaudella ympäristövaliokunnan ja ihmisoikeuksien alivaliokunnan jäsen ja varajäsen ulkoasiainvaliokunnassa.

Piia-Noora Kauppi sai puolestaan talous- ja raha-asioiden valiokunnan ja naisten oikeuksien valiokunnan ja varajäsenyyden sisämarkkinavaliokunnassa.

RKP:n Henrik Lax sai jäsenyyden kansalaisoikeuksien valiokunnassa ja varajäsenyyden ympäristövaliokunnassa.

Parlamentin täysistunto valitsee virallisesti valiokuntien jäsenet huomenna. Valiokuntien järjestäytymiskokoukset pidetään huomisltana tai perjantaiaamuna.

(MTV3-STT)

(Huomenta Suomi 21.07.2004)

Jäätteenmaki ei päässytkään EU-parlamentin kvestoriksi.

(Kymmenen uutiset 21.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.