Mainos

Satovahinkoihin tulossa 300 miljoonaa markkaa

Satovahinkojen korvaamiseen kaavaillaan tällä hetkellä noin 300 miljoonan markan suuruista korvauspottia.

Talouspoliittinen ministerivaliokunta ei aamuisessa kokouksessaan lyönyt lukkoon katokorvaussummaa, mutta maa- ja metsätalousministeri Kalevi Hemilän mukaan (sit.) ministerivaliokunnassa todettiin korvaustarpeen olevan 300 miljoonan markan suuruusluokkaa. Maa- ja metsätalousministeriö antaa perjantaina lisäbudjettiesityksen katokorvauksista. Ministeriössä tehty arvio 300 miljoonan markan korvaustarpeesta perustuu viime vuosien korvauskäytäntöön, jonka mukaan tiloille on korvattu omavastuun ylimenevästä osasta 90 prosenttia. Omavastuuosuus on 30 prosenttia.

MTK vaatii omavastuun ylittävien satovahinkojen täysimääräistä korvaamista. Hemilän mukaan korvausosuutta ei ole lyöty lukkoon, vaan asian valmistelua edelleen jatketaan. Hän korosti myös, että satovahinkojen lopullinen määrä ratkeaa vasta joulukuussa. Korvauskäytännöstä ja korvauksista neuvotellaan vielä tiistaina satovahinkoneuvottelukunnan kokouksessa. MTK on esittänyt täysimääräisten korvausten lisäksi muun muassa yleiskorvauksia ja lainajärjestelyjä. MTK vaatii myös kansallisen tuen korottamista viime vuoden tasolle.

Hemilän mukaan kansallinen tuki ei ollut esillä tiistaina talouspoliittisessa ministerivaliokunnassa. Kotimaisin varoin maksettavan tuen korottamisesta tarvittaisiin erillinen poliittinen päätös.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.