Mainos

Satonen: Kuntia ei pidä pakottaa ottamaan turvapaikanhakijoita

Kokoomuksen eduskuntaryhmän puheenjohtaja Arto Satonen ei pidä järkevänä, että hallitus velvoittaa kunnat ottamaan vastaan turvapaikanhakijoita.

Valtio voisi periaatteessa tehdä päätöksen vastaanottokeskuksen perustamisesta yksityiskiinteistöön.  

Pakottaminen antaisi Satosen mielestä kuitenkin huonon lähtökohdan, jos kunnassa ei ole henkistä valmiutta turvapaikanhakijoiden vastaanottamiseen. Satonen toivoo, että kunnissa oivallettaisiin turvapaikanhakijoiden olevan niille myös mahdollisuus. 

-Tämä on hyvin järkevää tilojen käyttöä, ja samalla syntyy myös työpaikkoja.

 Maahanmuuttovirasto on tiedustellut eri kunnilta mahdollisuuksista sijoittaa maahantulijoita tiettyihin kiinteistöihin. Muun muassa Vihti ja Keuruu ovat kuitenkin kieltäytyneet ehdotuksesta. Keuruulle olisi sijoitettu 500 turvapaikanhakijaa entisen varuskunnan tiloihin.  
Esimerkiksi Punkalaidun on Satosen mukaan toiminut hyvin tarjotessaan tilojaan aktiivisesti käyttöön. 

-Siellä on ollut hyvin vahva poliittinen yksimielisyys asian viemiseksi eteenpäin.  

Kokoomuksen eduskuntaryhmä on tänään koolla Forssassa suunnittelemassa syyskauttaan.  Satosen mukaan tuleva syksy on viimeinen mahdollisuus varmistaa, että turvapaikkapolitiikka on kohdillaan. Turvapaikanhakijoiden määrän voimakkaaseen kasvuun on tähän mennessä reagoitu lisäämällä hakemusten käsittelijöitä.  

Pian esiteltävässä lisäbudjetissa tarkoitukseen varataan jo jonkin verran lisärahaa. Asiaan palataan vielä hallituksen budjettiriihessä 9.-10. syyskuuta. Satonen on luottavainen, että lisäresursseista päästään yhteisymmärrykseen. 

-Suomen linjan pitää olla samaan aikaan humaani ja käytännönläheinen.  

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.