Mainos

Satoja ulkomaalaisia kadonnut USA:n myrskyssä

Lehtitiedon mukaan Yhdysvaltain tulva-alueella on kateissa noin 900 ulkomaalaista. Monien kadonneiden ulkomaalaisten uskotaan olevan laittomia maahanmuuttajia.

Washington Times -lehden mukaan hirmumyrsky Katrinan jäljiltä kateissa olevista noin 900 ulkomaalaisesta valtaosa on meksikolaisia, joiden epäillään tulee Yhdysvaltoihin laittomasti. Meksikolaisuhrien määrän laskemista vaikeuttaa se, ettei kukaan tiedä laittomasti maahan tulleiden tarkkaa lukumäärää.

Lehden siteeraamien viranomaisten mukaan 160 ranskalaisen ja melkein sadan britin kohtalo on epäselvä. Lisäksi myös Ruotsin suurlähetystö etsii myrskyn runtelemalta rannikolta viittä kansalaistaan. Kateissa on myös muutamia saksalaisia.

Eri maiden konsulivirkamiehet pääsivät vasta eilen New Orleansin keskustaan jäljittämään kadonneita kansalaisiaan.

Muiden kadonneiden ulkomaalaisten uskotaan olevan laittomia maahanmuuttajia, lähinnä meksikolaisia. Meksikolaisuhrien määrän laskemista vaikeuttaa se, ettei kukaan tiedä laittomasti maahan tulleiden tarkkaa lukua.

New Orleansin viranomaiset sanoivat tiistaina, että virallinen kuolonuhrien määrä oli kaupungissa noussut 83:een. Määrän uskotaan nousevan huomattavasti pelastustöiden edistyessä.

Historioitsijat selvittävät jazzaarteiston tuhoja

Historioitsijat ovat alkaneet selvittää New Orleansissa, miten pahasti jazzmusiikin museoaarteet ovat kärsineet. Suuri osa jazzin tärkeimmistä muistoesineistä oli musiikkilajin synnyinkaupungissa, kun hirmumyrsky ja tulva iskivät.

Ehkä suurin huoli on siitä, missä tilassa on ranskalaiskorttelien U.S. Mint -museon kokoelma. Kyseinen jazzkokoelma sisältää mm. instrumentteja, filmejä, julisteita ja valokuvia.

Jazzfanit saivat myös hyviä uutisia. French Quarterin legendaarinen Preservation Hall säästyi sekä myrskyn että tulvan tuhoilta. Jo 225 vuotta vanha jazzpyhättö sijaitsee Bourbon Streetin lähistöllä.

Museoalan ammattilaisia on jo lähetetty New Orleansiin pelastamaan kulttuuriaarteita.

Vuonna 1718 perustettu New Orleans on eräs Yhdysvaltain vanhimpia ja kulttuurihistorialtaan rikkaimpia kaupunkeja.

(MTV3-STT-AFP-DPA)

(Seitsemän uutiset 08.09.2005)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.