Mainos

Satoja tuhansia ihmisiä evakuoitu taifuunin takia Kiinassa

Taifuunin voima näyttää kuitenkin laantuneen hieman sen saavuttua Kiinan rannikolle.

Satoja tuhansia ihmisiä on evakuoitu Kiinassa taifuuni Haitangin tieltä. Pyörremyrsky saapui varhain tänä aamuna Kiinan kaakkoisrannikolle.

Rannikon läheisyydestä Fujianin ja Zheijiangin maakunnista on evakuoitu noin 850 000 ihmistä. Kiinan virallisen Xinhua-uutistoimiston mukaan viranomaiset lähettivät miljoona varoitustekstiviestiä Fujianin maakunnan asukkaille. Xinhuan mukaan useita lomahotelleja suljettiin jo ennakkoon lähestyvien rankkasateiden ja kovan tuulen takia. Myös julkinen liikenne on pysäytetty Fujianin ja läheisen Zhejiangin maakunnan alueella.

Taifuuni näyttää kuitenkin hieman tyyntyneen saavuttuaan Kiinan rannikolle. Myrskyn vaikutus on ulottunut silti jopa Shanghain suurkaupunkiin, jossa tuulen nopeudeksi on mitattu 70 kilometriä tunnissanoin. Taifuuni katkoi myös laajalti sähköjä Zheijiangin maakunnan alueelta.

Haitang-taifuuni saapui Kiinaan Taiwanista, missä myrsky surmasi kuusi ihmistä. Aineellisten vahinkojen arvioidaan Taiwaninousevan noin 14 miljoonaan dollariin eli yli 11 miljoonaan euroon.

(MTV3-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.