Mainos

Satoja siivottomia asuntoja ratsataan vuosittain

Terveystarkastajat ratsaavat satoja siivottomia asuntoja vuodessa.

Väli-Suomen sanomalehtien Sunnuntaisuomalaisen tekemä kysely kertoo, että suurimpien kaupunkien terveystarkastajat paljastavat noin 200 siivotonta asuntoa vuodessa. Suuri osa tapauksista ei edes päädy terveysviranomaisten tietoon, vaan ongelmat ratkaistaan taloyhtiön sisällä.

Terveystarkastajan käynnille on tarvetta, jos siivottomuus aiheuttaa terveyshaittaa. Esimerkiksi pelkkä paha haju ei vielä riitä, vaan käytännössä terveyshaitta voi tarkoittaa vaikkapa sitä, että asunto on sotkettu ulosteilla tai siellä elää tuhoeläimiä.

Terveystarkastajat arvioivat, että tarkastuksia tehdään yhtä paljon omistus- ja vuokra-asuntoihin. Tavallisimmin syynä ovat asukkaan mielenterveys- tai päihdeongelmat sekä korkea ikä.

Vuokrasuhteessa siivoton elämä on lainmukainen häätöperuste. Myös omistusasunnon asukkaan häätäminen on mahdollista ääritapauksissa.

Terveystarkastaja voi antaa asukkaalle siivousmääräyksen tai teettämisuhan eli tarkastaja voi palkata ulkopuolisen siivoojan ja maksattaa laskun asukkaalla.

(MTV3)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.