Mainos

Satoja munkkeja vapautettu Myanmarissa

Sotilasjuntta on myös ilmaissut halukkuutensa neuvotella kotiarestissa olevan oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin kanssa.

Myanmarin sotilasjuntta on vapauttanut satoja munkkeja, jotka oli pidätetty hallituksenvastaisissa mielenosoituksissa viime kuussa. Hallitus ilmoittaa, että 404 munkkia on vapautettu. Kaikkiaan munkkeja oli pidätetty 513.

Aiemmin hallitus on ilmoittanut, että kaikkiaan 2093 ihmistä pidätettiin mielenosoitusten aikana ja että heistä 692 on vapautettu. Hallitus sanoo tehneensä pidätyksiä 18 luostarissa.

Virallisten lukujen mukaan surmansa on saanut ainakin kymmenen ihmistä, mutta opposition mukaan oikea luku on lähempänä 200:aa. Pyyntö riippumattomasta tutkinnasta on jätetty huomiotta.

Myanmarin opposition NLD-liike on pehmentänyt suhtautumistaan juntan johtajan Than Shwen tarjoukseen neuvotella oppositiojohtaja Aung San Suu Kyin kanssa, jos tämä luopuu "vastakkainasettelusta" ja pakotteiden tukemisesta.

Shwenin neuvottelutarjouksen aiemmin torjuneen NLD-liikkeen tiedottaja sanoo, että tarjous saattaisi avata oven keskusteluille neuvotteluista.

- Tämä on merkittävä parannus aiempaan. Sotilasjuntta ei ole koskaan aiemmin ilmaissut aiettaan keskustella hänen kanssaan, tiedottaja sanoi.

Kotiarestissa olevan Suu Kyin kantaa ei tiedetä. Hänellä ei ole puhelinta, ja virallinen lupa tavata vieraita annetaan harvoin.

(MTV3-STT-DPA-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.