Mainos

Satoja menehtynyt Uzbekistanin levottomuuksissa

Verenvuodatus Uzbekistanissa alkoi perjantaina, kun armeija ryhtyi hajottamaan Andizhanin kaupungin keskustassa pidettyä mielenosoitusta.

Jopa kuudensadan ihmisen pelätään saaneen surmansa Uzbekistanin levottomuuksissa. Paikallisen kansalaisjärjestön johtaja Gulbahor Turdijeva onuutistoimisto AFP:n mukaan nähnyt ruumiit. Viisisataa ruumista on varastoitu yhteen Andizhanin kouluista. Loput sata on lähistöllä sijaitsevan teknisen korkeakoulun rakennuksessa, Turdijeva kertoi puhelinhaastattelussa

Verenvuodatus Uzbekistanissa alkoi perjantaina. Tuhannet ihmiset olivat kokoontuneet Andizhanin keskusaukiolle mielenosoitukseen, kun armeija ryhtyi hajottamaan joukkoa. Silminnäkijöiden mukaan sotilaat ampuivat umpimähkään kohti ihmisjoukkoa.

Britannia on kehottanut Uzbekistania päästämään Punaisen Ristin ja kansainvälisiä tarkkailijoita maahan.

- Tilanne on erittäin vakava, ihmisoikeuksia on selvästi loukattu ja demokratia ja avoimuus eivät ole toteutuneet, ulkoministeri Jack Straw sanoi BBC:n haastattelussa.

Straw kertoi, että Britannian suurlähettiläs tapasi eilen Uzbekistanin viranomaisia välittääkseen heille Britannian johdon vaatimuksen demokraattisista uudistuksista maassa. Britannia vaatii, että viranomaisten on päästettävä kansainvälisiä tarkkailijoita maahan ja ulkomaiset toimittajat tapahtumapaikalle raportoimaan tilanteesta, Straw sanoi.

(MTV3-AFP-STT-Reuters)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.