Mainos

Satoja kuollut Marokon järistyksessä

Voimakas maanjäristys on aiheuttanut tuhoa Marokon pohjoisosassa. Tähän mennessä järistyksen jäljiltä kerrotaan löydetyn jo yli kaksisataa kuollutta.

-

Marokossa sattuneessa maanjäristyksessä on kuollut yli 200 ihmistä ja loukkaantunut 100.

Voimakas maanjäristys vavisutti varhain tänään Gibraltarinsalmea. Uhrit olivat uutistoimisto MAP:n mukaan Al Hoceiman rannikkokaupungin ympäristöstä. Kaupungista 14 kilometrin päässä sijaitseva Ait Kamaran kylä on "täysin tuhoutunut" ja siellä on paljon kuolleita. Paikallisten viranomaisten mukaan kuolleita on ainakin 300.

Myös läheinen Im-Zourenin kylä kärsi vakavia vaurioita. Järistys kohdistui Al Hoceiman lisäksi Fesiin ja Tazaan. Se tuntui myös Espanjalle kuuluvassa Melillassa sekä Andalusiassa ja Murciassa Espanjan puolella salmea. Espanjalaisalueilta ei ole ilmoitettu vahinkoja.

Aamuyöllä sattunut järistys oli voimakkuudeltaan yli 6 pistettä Richterin asteikolla. Yhdysvaltain geologisen tutkimuslaitoksen USGS:n mukaan järistyksen keskus oli Gibraltarinsalmessa 300 kilometriä Marokon pääkaupungista Rabatista koilliseen.

Gibraltarin salmi erottaa Euroopan ja Afrikan Espanjan ja Marokon välissä. Maa järisi eilen myös lähiseudulla, Etelä-Ranskassa.

(MTV3-STT-AFP-Reuters)

(Kymmenen uutiset 24.02.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.