Mainos

Satoja kuolleita Nigerian varikkopalossa

Satojen ihmisten pelätään hukkuneen Lagosissa heidän paetessaan eilen illalla syttynyttä asevarastopaloa. Onnettomuuspaikalla vieraillut Nigerian presidentti on luvannut, että onnettomuus tutkitaan perinpohjin.

Nigerian lippu

Satoja ihmisiä hukkui kanaviin Nigerian pääkaupungissa Lagosissa sen jälkeen kun ammusvaraston räjähdys synnytti yleisen paniikin kaupungissa, kertoivat silminnäkijät tänään. Lagosin asukkaiden mukaan kanavista nostettiin tänään yli 500 ihmisen ruumiit. Viranomaiset vahvistivat, että kyseessä on suuren luokan onnettomuus. He eivät kuitenkaan halunneet arvioida surmansa saaneiden määrää.

Valtaisat räjähdykset alkoivat vavisuttaa Lagosissa sijaitsevaa Ikejan kasarmin ammusvarastoa eilisiltana ja saivat ihmiset pakenemaan lähistöltä pakokauhun vallassa. Yleisessä sekasorrossa sadat ilmeisesti hukkuivat kaupungin kanaviin.

-Monet ovat kertoneet, että heiltä on lapsia kateissa, ja lapset etsivät puolestaan vanhempiaan, kertoi Lagosin poliisin edustaja.

Uutistoimisto AFP:n kuvaaja kertoi tänään nähneensä, miten yli 140 ruumista nostettiin kanavasta. Lapsiaan etsimässä ollut silminnäkijä kertoi laskeneensa ainakin 580 ruumista. Uutistoimisto Reutersin haastattelemat silminnäkijät puolestaan kertoivat laskeneensa ainakin 200-300 ruumista Oke-Afan kanavasta ja saman verran viereisestä Pakon kanavasta. Jotkut silminnäkijöistä arvioivat uhrien määrän huomattavasti suuremmaksi.

Lagos on Nigerian suurin kaupunki ja samalla mustan Afrikan tiheimmin asuttu kaupunki, jossa asukkaita on yli 10 miljoonaa.

Armeijaa arvosteltiin


Nigerian armeija joutui tänään voimakkaan arvostelun kohteeksi ammusvaraston räjähdyksen ja sitä seuranneen sekasorron vuoksi.

-Tämä on uskomatonta. Me joudumme hyökkäyksen kohteeksi omassa kaupungissamme, ja syypäänä on armeija, raivosi Afe Adebiopon, itsekin entinen sotilas.

Ikejan joukko-osaston komentaja George Emdin pyysi myöhään eilen televisiossa asukkailta anteeksi tapahtunutta. Samalla hän vakuutti, että kyseessä oli onnettomuus eivätkä räjähdykset olleet merkki jälleen uudesta sotilasvallankaappauksesta maassa. Emdinin mukaan varaston turvallisuutta oli ollut tarkoitus parantaa, mutta onnettomuus ehti sattua tätä ennen.

Ammusvaraston räjähdys sai alkunsa kauppakujalta liikkeelle lähteneestä tulipalosta. Itse räjähdyksessä sai virallisten tietojen mukaan surmansa 12 ihmistä. Räjähdykset tuhosivat kymmenen lähistön rakennusta ja jättivät lukuisia ihmisiä kodittomiksi.

Nigerian presidentti Olusegun Obasanjo vieraili tänään räjähdyspaikalla. Hän lupasi hätäapua uhreille ja määräsi samalla järjestettäväksi tutkimuksen onnettomuudesta.

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.