Mainos

Satoja kateissa Guatemalassa

Stan-myrskyn aiheuttama maanvyöry on surmannut kymmeniä ihmisiä Guatemalassa, myös useat reppumatkaajien suosimat turistikohteet tuhoutuivat.

Tänään on etsitty satoja maanvyöryssä kadonneita ihmisiä Atitlan-järven rannoilla Guatemalassa. Stan-myrskyn mukanaan tuomien rankkasateiden aiheuttama maanvyöry pyyhkäisi torstain vastaisena yönä kaksi kylää kokonaan alas vuorenrinteiltä. Ainakin 50 ihmisen ruumiit on jo löydetty.

- Olemme jo haudanneet 50 ruumista, joista 20 oli lapsia. Kokonaisia perheitä on yhä mudan alla. Menee pitkään, ennen kuin tiedämme, kuinka paljon uhreja on, paikallinen poliisi Jose Luis Jimenez kertoi Prensa Libre -sanomalehdelle.

Henkiinjääneiden kerrotaan olevan saarroksissa viisi metriä syvän mutakerroksen keskellä. Pelastustöiden pelätään käynnistävän uusia maanvyörymiä Atitlan-tulivuoren jyrkillä rinteillä ja saattavan pelastajat hengenvaaraan. Hallitus ei ole saanut apua paikalle.

Sisäministeriön paikallinen edustaja Jose Lavarreda valitti, etteivät he voi tehdä mitään koska maa on todella upottavaa.

Sololan maakunnan kuvernööri Julio Urrea vetoaa kansainväliseen yhteisöön avun saamiseksi paikalle. Urrean mukaan viranomaisilla ei ole edes juomavettä tai ruokaa katastrofin uhreille.

Maanvyöry iski Santiago Atitlanin kuntaan, joka tunnetaan etenkin eurooppalaisten ja yhdysvaltalaisten reppumatkaajien suosimana turistikohteena. Viranomaiset eivät kuitenkaan usko vyöryn vaatineen ulkomaalaisia uhreja. Tuhoutuneiden kylien asukkaat ovat mayakansoihin kuuluvia pienviljelijöitä.

Sateet ovat vaatineet kuolonuhreja myös maan pääkaupungissa, missä kymmenet rotkojen reunoille rakennetut slummitalot ovat romahtaneet vieden mukanaan kokonaisia perheitä.

Virallisten tietojen mukaan Stan-myrsky on vaatinut Guatemalassa 134 uhria, mutta luvun uskotaan kohoavan huomattavasti, kun pelastustyöt etenevät.

(MTV3-STT-Reuters-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.