Mainos

Satoja irakilaisia naisia siepattu ja raiskattu

Satoja irakilaisia naisia on siepattu ja raiskattu Irakissa Saddamin kukistumisen jälkeen. Yhdysvaltain miehitysjoukot eivät ole paikallisten mukaan innokkaita estämään rikoksia.

Satoja irakilaisia naisia on siepattu ja raiskattu Irakissa Saddam Husseinin kukistumisen jälkeisen kaaoksen aikana, sanoi irakilainen ihmisoikeusjärjestö tänään. Sieppausten, raiskausten ja ihmiskaupan kohteeksi on joutunut järjestön mukaan ainakin 400 naista.

Naisten vapaus Irakissa -nimisen järjestön johtajan Yanar Mohammedin mukaan naisiin kohdistuva väkivalta on lisääntynyt räjähdysmäisesti Irakissa sen jälkeen, kun Yhdysvaltain johtama liittouma neljä kuukautta sitten otti maan hallintaansa. -Väkivalta on päivittäistä erityisesti Bagdadin kaduilla, eivätkä (amerikkalaiset) sotilaat kiinnitä siihen pienintäkään huomiota, Yanar Mohammed arvosteli Bagdadissa järjestetyssä mielenosoituksessa.

Mohammedin mukaan naisiin kohdistuvat hyökkäykset ovat luoneet pelon ilmapiirin, ja harva nainen uskaltaa enää astua kotinsa ovesta ulos. - Siitä hetkestä kun nainen astuu kadulle, hän on nöyryytysten, seksuaalisten hyökkäysten ja sieppausten mahdollinen kohde, Mohammed huomautti.

"Yhdysvallat ei ole tehnyt tarpeeksi"

Mielenosoitukseen osallistunut terveysministeriön työntekijä Saihan Ali, 35, oli samaa mieltä. -Ennen saatoin lähteä kävelylle töiden jälkeen, mutta nyt vain palaan nopeasti kotiin ja olen koko ajan valppaana, koska mitä tahansa saattaa tapahtua, hän kertoi.

Järjestön mukaan Yhdysvallat ei ole tehnyt riittävästi turvatakseen liikkumista kaduilla. Se kertoi vedonneensa turhaan niin Irakin väliaikaishallinnon amerikkalaiseen johtajaan Paul Bremeriin kuin väliaikaiseen hallintoneuvostoonkin.

Järjestö huomautti, että Yhdysvallat perusteli aikanaan hyökkäystään Irakiin muun muassa vapaudella, joka koittaisi niin irakilaisille miehille kuin naisillekin.

Järjestön vaatimuksiin kuuluvat muun muassa turvapartiot kaikille pääkaduille ja kovemmat rangaistukset seksuaalirikoksista.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.