Mainos

Sato: Asuntorakennuttamisella hyvät näkymät

Asuntojen rakennuttamiseen, omistamiseen ja kiinteistönpitoon erikoistunut Sato-konserni pitää rakennuttamisen näkymiä hyvänä. Myös vuokra-asunnoista on kova kysyntä. Lisäksi se sanoo omistusasuntojen kysynnän vilkastuneen selvästi. Konsernin uudistuotanto on keskitetty kasvukeskuksiin.

Alkuvuoden toimintakatsauksessaan yhtiö arvioi rakennuttavansa tänä vuonna noin 1500 uutta asuntoa. Tammi-huhtikuun aikana valmistui jo lähes 990 asuntoa. Näistä 470 tuli konsernin omistukseen. Saton alkuvuoden voitto yli kaksinkertaistui. Voitto rahoituserien jälkeen oli nyt 44 miljoonaa markkaa, kun vuotta aiemmin tulosta syntyi 19,5 miljoonalla.

Tammi-huhtikuun liikevaihto kohosi 50 miljoonalla hieman päälle 300 miljoonaan markkaan. Myös koko vuoden liikevaihdon odotetaan nousevan viime vuoden reilusta 800 miljoonasta markasta omistusasuntojen kysynnän kasvun myötä. Myös tuloksen odotetaan olevan vähintään viimevuotista tasoa.

Saton näkemyksen mukaan valtion mahdolliset toimet asuntopolitiikassa saattavat vaikuttaa jonkin verran sen toimintaympäristöön. Alkuvuoden aikana on keskusteltu mm. yleishyödyllisestä rakentamisesta, asuntojen korkotukilainoituksesta ja vapaasti vuokrattavien asuntojen vuokrankorotuksista.

Myrskyn silmässä on ollut myös Sato, sillä Valtion asuntorahasto ARA puuttui Saton ja eräiden yhtiöiden arava-asuntokauppoihin vuosina 1996-1996. ARAn näkemyksen mukaan asunnoista maksettiin ylihintaa ja se hakee nyt oikeusteitse Satolle arava-asuntoja myyneiltä yhtiöiltä korvauksia.
(STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.