Mainos

Sateista toivotaan apua Kemijärven metsäpalon nujertamiseen

Kemijärvelle tarvittaisiin muutama päivän vesisateita, jotta metsäpalo saataisiin sammumaan. Metsää arvioidaan palaneen viikon aikana 70-80 hehtaaria.

Kemijärvellä jo viikon riehuneen metsäpalon sammutustöihin toivotaan helpotusta sateista, joita saatiin alueelle pitkän tauon jälkeen iltapäivällä. Palo oli tänään hallinnassa, mutta paloalueella oli vielä paikka paikoin palopesäkkeitä.

- Vettä pitäisi tulla vuorokauden tai kaksi vähintään, jotta se alkaisi vaikuttaa. Pieni sademäärä tahtoo vain levitä ojiin, kun kuiva maa ei sitä heti ime, metsäpalon sammutusryhmän johtaja Juhani Rankinen kertoo.

Jos sade jatkuu, jälkivartiointiin päästäneen parin päivän kuluessa. Rankinen arvioi, että metsää on palanut noin 70-80 hehtaaria. Suurimmaksi osaksi palo on levinnyt maapalona. Metsä on pääosin sekametsää, ja se on yksityisomistuksessa.

Kemijärven metsäpalo syttyi viikko sitten tiistaina. Paloalue sijaitsee Kemijärven eteläosassa Juujärven ja Luusuan välisessä maastossa.

Sammutustöissä on tällä hetkellä noin 15 palomiestä sekä 30 varusmiestä Rovaniemeltä. Metsäpalon sammutus on ollut Kemijärvellä iso urakka.

- Olen ollut näissä hommissa 31 vuotta. Tämä on minun aikanani isoin metsäpalo, Rankinen kertoo.

(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.