Mainos

Sateinen sää jatkuu alkuviikolla – viikonloppuna voi olla hellettä

Epävakainen sää jatkuu.

Tänään Etelä-Suomessa on ollut varsin rajuja sateita, esimerkiksi Vantaalla on satanut jopa 39 millimetriä vettä. Maan eteläosassa esiintyy edelleen illan aikana rajuja kuuroja. Länsi-Suomessa on puolestaan päivän mittaan koettu jatkuvampaa sadetta.

– Lännessä voi lähivuorokauden aikana sataa vettä  jopa 50 millimetriä, ennustaa MTV uutisten meteorologi Aleksi Jokela.

Huomenna maanantaina sade- ja ukkoskuurot painottuvat maan keskiosiin.

 Tiistaina luvassa on jatkuvampaa sadetta melkein koko maahan Lappia lukuun ottamatta.

– Päivä on tuulinen ja sateinen, koska matalapaine liikkuu Suomen ylitse. Lämpötila vaihtelee 15-20 asteeseen. Sateessa sää on viileämpää.

Keskiviikkona ja torstaina sadekuuroja saadaan paikon maan etelä- ja keskiosassa. Pohjois-Suomessa on tuolloin poutaisempaa. Viikonloppuna Suomen itäpuolelle Venäjälle  on muodostumassa korkeapaine.

– Silloin Suomeen voi tulla lämpimämpää ilmaa ja mahdollisesti jopa hellettä. Vielä on kuitenkin aikaista ennustaa tarkasti loppuviikon säätä. Suomen länsipuolella Ruotsin ja Norjan yllä on matalapaine, joten vielä on epävarmaa, tulevatko sateet sieltä Suomeen. Joka tapauksessa sää lämpenee viikonlopuksi, vinkkaa Jokela.

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.