Mainos

Sateet yleistyvät loppuviikosta

Sateet yleistyvät loppuviikon aikana, sillä Suomen länsipuolella oleva matalapaineen alue on hiljalleen siirtymässä Suomen ylle.

– Useampi matalapaineen osakeskus tuo sateitaan myös meille. Aamun aikana etenkin Pohjanmaalla on liikkunut hajanaisia sateita. Taivas on pilvessä koko maassa aivan pohjoisinta Lappia lukuun ottamatta, kertoo MTV3 Uutisten meteorologi Miina Manninen.

Lämpötilat ovat pysytelleet korkeissa lukemissa läpi yön ja aamun aikana ollaan 10 asteen tuntumassa. Päivän aikana sateet yleistyvät etenkin lännessä. Yhtenäisiä sateita saadaan iltapäivästä alkaen etenkin Vaasan eteläpuolisella alueella.

– Ja mitä pidemmälle iltaa kohti mennään, sitä enemmän sateita meille sisämaahan työntyy. Idässäkin saadaan todennäköisesti iltapäivällä jo runsaita sateita.

Pohjoisessakin on hyvin epävakaista, melko sateista ja ainakin pilvistä säätä. Iltapäivällä sateet painottuvat Länsi-Lapin puolelle, mutta iltaa kohden sataa jo laajemmalti maan pohjoisosassa.

Huomenna aamulla etelään saapuu entistäkin runsaampi sadealue.

– Se kattaa perjantaina iltapäivällä koko Etelä- ja Keski-Suomen. Ja pohjoisessakin sataa edelleen tuon tämänpäiväisen rintaman jäljiltä, Manninen kertoo.

(MTV3)

Katsomo-video ei ole saatavilla

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.