Mainos

Sateet nostivat pohjavesiä

Pohjavesitilanne on sateiden ansioista normaalia parempi. Rannikkoseuduilla pohjavesien pinnat ovat kuitenkin edelleen useita senttejä alle keskiarvon.

Runsaat sateet ovat parantaneet pohjavesitilannetta etenkin Itä- ja Keski-Suomessa.

- Sateiden vaikutus näkyy pohjavesissä viiveellä, mutta jo nyt näyttää paremmalta. Kun pohjavesien pinnat yleensä kesällä laskevat, niin tänä kesänä ne saattavat jopa nousta, arvioi hydrologi Johanna Korhonen Suomen ympäristökeskuksesta.

Pohjavedet laskivat kahden harvinaisen kuivan vuoden jäljiltä ennätyksellisen alas. Ympäristökeskuksen mittauspisteissä on jo kesäkuussa esimerkiksi Pohjois-Karjalassa päästy jopa lähes 40 senttiä ajankohdan keskiarvon yläpuolelle.

Hämeessä Lammin Tullinkankaalla pohjaveden pinta on 10 senttiä keskimääräistä ylempänä, kun vuosi sitten veden pinta oli 20 senttiä tavanomaista alempana. Myös Keski-Suomessa ja paikoin myös Lapissa tilanne alkaa olla normaali.

Alueelliset erot ovat silti edelleen suuria. Hankalin tilanne on edelleen rannikkoseuduilla. Pohjavesien pinnat ovat mm. Satakunnassa paikoin noin 40 senttiä alle keskiarvon, mutta tilanne on sielläkin ympäristökeskuksen arvion mukaan paranemassa.

(MTV3-STT)

(Seitsemän uutiset 12.07.2004)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.