Mainos

Sateet kohentavat satonäkymiä

Viime aikojen sateet ovat Maaseutukeskusten liiton mukaan vaikuttaneet siihen, että kuivuudesta kärsinyt sato on lähtenyt kasvuun kaikkialla maassa.

Kevätviljat ovat oraalla Oulun lääniä myöten, ja ruis on tähkällä Etelä-Suomen alueella. Lisäksi etelässä syysviljakasvustojen kunto on hyvä.

Häme, Kymenlaakso sekä Pohjois-Pohjanmaa ovat kuitenkin jääneet alle keskimääräisen sademäärän. Pahoja kuivuusongelmia ei kuitenkaan ole missään.

Metsämarjojen sato vaihtelee alueittain

Mustikan runsaat kukinnot lupailevat paikoin erittäin hyviä marjasatoja Pohjois-Karjalaan ja Kainuuseen. Etelä-Suomessa mustikka on kuitenkin kukkinut osittain heikosti. Metsäntutkimuslaitos Metlan mukaan mustikan kukinta on päässyt tänä vuonna vauhtiin viikkoa edellisvuotta aiemmin.

Mustikkasadon lopullisen suuruuden ratkaisevat lähiviikkojen sääolot. Elleivät halla ja kuivuus tee tuhojaan, kypsiä marjoja päästään Etelä-Suomessa poimimaan heinäkuun 20. päivän tienoilla ja Kainuussa sekä Pohjois-Pohjanmaalla viikkoa myöhemmin.

Suomuurain on kukkinut vaihtelevasti Etelä-Suomen soilla toukokuun loppupuolelta lähtien. Suurilla avosoilla lakka on kukkinut paikoin runsaasti, mutta pienillä avosoilla kukkia on näkynyt vähän.
(MTV3-STT)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.