Mainos

Sateet ja myrskyt vaivana Euroopassa

Ainakin yksi ihminen sai tänään surmansa sateessa ja myrskyssä Itävallassa. Huono ja ajankohtaan nähden lämmin sää on kiusannut lähes koko Eurooppaa. Myrskytuuli suisti junaveturin raiteilta lähellä Salzburgia Itävallassa. Onnettomuudessa sai surmansa yksi ihminen ja useita loukkaantui. Koko Salzburgin alue on julistettu tuhoalueeksi lähes 160 kilometriä tunnissa puhaltaneen tuulen riehuttua torstaista asti.

Sveitsissä rankkasateet ovat aiheuttaneet maa- ja lumivyöryjä, jotka ovat katkaisseet teitä ja vuoristosolia useilla alueilla. Sateet ovat myös paisuttaneet kahta tärkeintä järveä Sveitsissä lähes tulvavaaraan asti. Myös Ranskassa ja Pohjois-Italiassa on satanut rankasti. Vedenpinta Rhonejoessa ja useissa sen sivujoissa on noussut huolestuttavasti.

Venetsiassa merenpinta on noussut lähes 1,5 metriä ja osa kaupungista on joutunut veden alle. Lähes koko Euroopassa kuiva föhntuuli on tuonut muassaan ajankohtaan nähden tavallista lämpimämmän sään. Lämmöstä on saanut nauttia erityisesti Etelä-Italiassa; muun muassa Sisiliassa lämpötila nousi tänään lähes 30 asteeseen.

(STT-AFP-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.