Mainos

Satatuhatta shiiamuslimia marssi Hizbollahin tueksi Irakissa

Israelia vastaan osoitettiin mieltä myös kahdessa muussa arabimaassa, Egyptissä ja Jordaniassa.

Yli satatuhatta shiiamuslimia on osallistunut tänään Bagdadissa mielenosoitukseen, jolla tuettiin Libanonin Hizbollah-liikettä. Marssijat kantoivat Hizbollahin keltaisia lippuja ja liikkeen johtajan Hassan Nasrallahin kuvia.

- Israelilaiset eivät ole pystyneet tunkeutumaan Libanoniin 22 päivään, sanoi ennen marssin alkua puhunut muslimijohtaja Hazem al-Aarij. - Israelilaiset kauhistuvat Hizbollahia, koska sen jäsenet eivät pelkää kuolemaa.

Radikaali irakilainen shiiajohtaja Moqtada al-Sadr oli kehottanut kannattajiaan osallistumaan mielenosoitukseen perjantairukousten jälkeen. Mielenosoittajat kokoontuivat Sadr Cityyn, joka on al-Sadrin joukkojen, Mahdin armeijan, tukialue. Marssijat olivat pukeutuneet hautauskaapua symboloiviin valkoisiin kaapuihin uhrivalmiutensa merkiksi.

Irakin hallitus, jossa shiiamuslimit ovat suurin ryhmittymä, on tuominnut Israelin hyökkäyksen Libanoniin rikolliseksi toiminnaksi.

Israelia vastaan osoitettiin mieltä myös Egyptissä ja Jordaniassa, kahdessa arabimaassa, joilla on diplomaattisuhteet Israeliin.

Egyptissä noin 5 000 ihmistä osallistui solidaarisuusmielenosoitukseen Libanonin ja Gazan puolesta. Mielenosoittajat huusivat Hizbollahia tukevia iskulauseita ja syyttivät Israelia naisten, lasten ja vanhusten ottamisesta hyökkäysten tähtäimeen.

Jordaniassa poliisi pidätti muutamia mielenosoittajia, kun mielenosoittajajoukko yritti tunkeutua Israelin suurlähetystöön. Mielenosoittajat vaativat Israelin suurlähettilään lähettämistä kotimaahansa ja syyttivät Yhdysvaltoja Israelin hyökkäyksen tukemisesta.

(MTV3-STT-AFP)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.