Mainos

Satatuhatta osoitti mieltään Le Peniä vastaan Ranskassa

Noin satatuhatta ihmistä osallistui mielenosoituksiin äärioikeistolaista Jean-Marie Le Peniä (kuvassa) vastaan eri puolilla Ranskaa tänään.

Mielipidekyselyt lupaavat presidentti Jacques Chiracille yli 80:tä prosenttia äänistä presidentinvaalien toisella kierroksella, jolla Le Pen on Chiracia vastassa.

Pariisissa noin 60 000 ihmistä osallistui mielenosoitusmarssiin, jonka oli järjestänyt noin 60 järjestön liittoutuma. Mukana oli mm. vasemmistolaisia poliittisia järjestöjä, ihmisoikeusjärjestöjä ja ympäristöjärjestöjä.

Kymmeniä tuhansia ihmisiä osallistui mielenosoitusmarsseihin mm. Grenoblessa, Bordeaux'ssa, Lyonissa, Le Havressa ja Rouenissa.

Le Pen on luvannut, että sunnuntaina 5. toukokuuta pidettävissä vaaleissa tapahtuu "suuri yllätys". Le Pen vakuuttaa saavansa 40-51 prosenttia äänistä, vaikka tuoreet kyselyt ennakoivat hänelle vain 19:ää prosenttia äänistä. Le Pen sai presidentinvaalien ensimmäisellä kierroksella 17 prosenttia äänistä. Le Pen pudotti yllättäen toiselta kierrokselta sosialistisen pääministerin Lionel Jospinin.

73-vuotias Le Pen panostaa vaalikampanjassaan voimakkaasti EU-vastaisuuteen. -Ranska on heikko, koska sen johtajat ovat luovuttaneet vastuun Brysselille, Le Pen julisti saksalaisen Der Spiegel -lehden haastattelussa. Le Pen on ehdottanut myös "siirtoleirien" perustamista laittomille siirtolaisille. Pääministeri Jospin kehotti perjantaina ranskalaisia äänestämään äärioikeistoa vastaan presidentinvaalien toisella kierroksella. Jospin ei kuitenkaan kehottanut suoraan äänestämään oikeistolaista Chiracia.

(STT-Reuters-DPA)

Mainos

Lisää aiheesta
  Mainos

  Suosituimmat videot

  Mainos

  Uusimmat

  Mainos
  Mainos
   

  Käytämme evästeitä parantaaksemme käyttökokemusta. Jatkamalla hyväksyt niiden käytön. Tutustu tietosuojakäytäntöömme.